"Han hade otrolig talang, men han tappade självförtroendet. Han tappade kolossalt mycket självförtroendet på grund av, i ärlighetens namn, usel, usel, usel plastikkirurgi", sa Donald Trump om Michael Jackson. Foto: Paul Zoeller"Han hade otrolig talang, men han tappade självförtroendet. Han tappade kolossalt mycket självförtroendet på grund av, i ärlighetens namn, usel, usel, usel plastikkirurgi", sa Donald Trump om Michael Jackson. Foto: Paul Zoeller
"Han hade otrolig talang, men han tappade självförtroendet. Han tappade kolossalt mycket självförtroendet på grund av, i ärlighetens namn, usel, usel, usel plastikkirurgi", sa Donald Trump om Michael Jackson. Foto: Paul Zoeller
Michael JacksonMichael Jackson
Michael Jackson
Michael Jackons bror Jermaine Jackson reagerade starkt. "Att nämna Michael gör dig inte cool", skrev han. Foto: Clint Brewer / Splash NewsMichael Jackons bror Jermaine Jackson reagerade starkt. "Att nämna Michael gör dig inte cool", skrev han. Foto: Clint Brewer / Splash News
Michael Jackons bror Jermaine Jackson reagerade starkt. "Att nämna Michael gör dig inte cool", skrev han. Foto: Clint Brewer / Splash News

Donald Trumps utspel mot Michael Jackson

Publicerad

Donald Trump fortsätter att väcka ilska.

Under ett town hall-möte berättade Trump "den riktiga historien" om Michael Jackson - och repliken från den bortgångne artistens bror var omedelbar.

"Att nämna Michael gör dig inte cool och kommer inte att ge dig några röster. Speciellt inte när du använder felaktig fakta", skriver Jermaine Jackson på Twitter.

Det är fortfarande tidigt i de amerikanska primärvalen. Men redan nu, efter att bara två av 50 stater har röstat i primärvalen, så har Donald Trumps frispråkighet har gjort honom till föremål för en hel del kritik.

Under fredagen kritiserades Trump av påven. Nu har han hamnat i en ny fejd - med Michael Jacksons bror, rapporterar NBC News.

Det var under fredagskvällen som Donald Trump deltog i ett town hall-möte arrangerat av CNN inför primärvalet i South Carolina. I en intervju med kanalens stjärnankare Anderson Cooper kom samtalsämnet in på Trumps vänskapsband med Michael Jackson.

"Usel, usel, usel plastikkirurgi"

– Han hade otrolig talang, men han tappade självförtroendet. Han tappade kolossalt mycket självförtroendet på grund av, i ärlighetens namn, usel, usel, usel plastikkirurgi.

Trump fortsatte med att tala om den kirurgi popstjärnan fick utförd på sitt ansikte.

Uttalandena föll inte i god jord hos den bortgångne artistens familj och det tog inte lång tid innan brodern Jermaine Jackson vädrade sin ilska på Twitter. I ett inlägg skriver han att "vänner" inte hedrar varandra genom skitsnack.

"Den här dåren Trump behöver sätta sig ned", skriver Jackson.

 

 

"Att nämna Michael gör dig inte cool och kommer inte att ge dig några röster. Speciellt inte när du använder felaktig fakta", skriver brodern på Twitter.

 

 

Primärvalet i South Carolina, den tredje staten, avgörs under lördagen. Donald Trump är favorit till seger i staten, men under den senaste tiden har hans konservative rival Ted Cruz knappat in i mätningarna. I den senaste opinionsundersökningen får Trump 28 procent av de republikanska rösterna, medan Ted Cruz landar på 23 procent.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag