Porrstjärnans nya drag – stämmer Trumps advokat

Donald Trump.
Foto: AP
Melania Trump talade i veckan på en internationell gala som prisar ”modiga kvinnor”.
Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / DOULIERY OLIVIER/ABACA STELLA PICTURES
Stormy Daniels.
Foto: MATT SAYLES / AP TT NYHETSBYRÅN

I en första tv-intervju gav ex-porrstjärnan Stormy Daniels – Stephanie Clifford – nya detaljer om den påstådda otrohetsaffären med Donald Trump.

På torsdagskvällen kom beskedet Daniels stämmer Trumps advokat för ärekränkning.

”Så mycket falska nyheter. Aldrig varit mer omfattande eller mer oriktiga”, skriver Trump på Twitter. 

Stormy Daniels, eller Stephanie Clifford, påstår sig ha haft en relation med Donald Trump 2006, då Trumps son Barron bara var några månader gammal och talade ut i en intervju med CBS ”60 minutes”.

När intervjun sändes natten mot måndag hade presidenten precis anlänt tillbaka till Vita huset efter en helg med familjen i deras semesterhem Mar-a-Lago i Florida. Melania stannade kvar på semesterorten med 12-årige sonen Barron.

– USA:s första dam kommer att stanna i Florida eftersom det är deras tradition under lovet, säger Vita husets talesperson Lindsay Walter enligt Washington Post.

Melanias pressekreterare Stephanie Grisham skrev senare på Twitter apropå sonen Barron:

”Även om jag vet att media njuter av spekulationer och oanständigt skvaller, tycker jag om att påminna människor att det finns ett litet barn vars namn borde hållas borta från nyhetsberättelser när det är möjligt”.

Donald Trump på Twitter: ”Så mycket falska nyheter”

Donald Trump är känd för att på Twitter slå tillbaka mot anklagelser och kritiker. På måndagen skrev han på Twitter:

”Så mycket falska nyheter. Aldrig varit mer omfattande eller mer oriktiga. Men genom allt, det går bra för vårt land!”

Senare på måndagen kommenterade även Vita husets vice presschef Raj Shah enligt ABC News:

– Presidenten har starkt, tydligt och konsekvent förnekat dessa underliggande påståenden och den enda person som varit inkonsekvent är den som gör påståendena.

Enligt en källa till Washington Post ska Trump även ha klagat för sina sina affärspartners om att porrstjärnan fick alldeles för mycket medieutrymme, och frågat en vän om Stephanie Clifford kunde påverka hans opinionssiffror.

Stephanie Clifford stämmer Trumps advokat

Samtidigt stämmer Stephanie Clifford Donald Trumps personlige advokat Michael Cohen för ärekränkning, rapporterar Reuters. Stämningen fokuserar enligt TMZ på ett specifikt uttalande från Cohen: ”Att något inte är sant betyder inte att det inte kan skada dig.” 

Cliffords advokat Michael Avenatti menar att Cohen velat få det att framstå som att Clifford ljugit när hon berättat om sin tidigare sexuella relation med Trump. Enligt Avenatti har hon fått hot och hat och har smutskastats.

Trump: Melanias liv är ”inte enkelt”

Melania Trump har den senaste tiden fokuserat sina sysslor som USA:s första dam, och talade i veckan på en internationell gala som prisar ”modiga kvinnor”.  På Twitter lade hon ut bilder när kvinnor prisades för sina insatser.

Under ett kampanjmöte i Pennsylvania tidigare i mars berättade Donald Trump att hans hustru har det tufft ibland.

– Fantastisk första dam, hon är fantastisk. Tror ni att hennes liv är så enkelt? Det är inte enkelt, sa presidenten i ett tv-sänt tal.

Samtidigt skämtade Trump under den årliga pressmiddagen ”Girdion Club Dinner” i början av mars kring den höga personalomsättningen i Vita huset sedan han tillträdde, rapporterar CNN:

– Vem kommer att lämna härnäst: Steve Miller eller Melania?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.