Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Donald Trumps plan för dottern Ivanka

Se en sammanfattning från Trumps tal.
Donald Trump lyssnar till dottern Ivanka under ett pressmöte i Vita huset. Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump lanserade natten till onsdagen sin kampanj inför presidentvalet 2020.

Men faktum är att äldsta dottern, Ivanka, är mer populär än sin pappa i flera av USA:s vågmästarstater – så kallade swing states.

Något som Donald Trump hoppas kunna dra nytta av när han nu siktar på en andra period i Vita huset.

Donald Trumps kampanjmöte i Orlando i Florida, USA under natten till onsdag var det officiella startskottet för hans återvalskampanj.

Presidenten har inte gjort någon hemlighet av att han hela tiden haft för avsikt att söka väljarnas förtroende för ytterligare fyra år i Vita huset.

Trump talade till sina supportrar i en nära fullsatt arena under drygt en timme och möttes av stort jubel.

Det finns dock stater i USA, som manegen inte alltid är krattad för en sittande president; så kallade swing states - där det genom åren vägt jämnt mellan demokrater och republikaner. Det handlar bland annat om stater som Colorado, Nevada, Pennsylvania och Virginia.

Men Donald Trump har ett viktigt ess i rockärmen inför presidentvalet nästa år för att kunna vinna där – dottern Ivanka.

https://twitter.com/FirehouseStrat/status/1140942633973534720

I en väljarundersökning, genomförd av Firehouse Strategies och 0ptimus – och som Newsweek redogör för – visar det sig nämligen att Ivanka Trump är mer populär än pappan i bland annat Pennsylvania, Michigan och Wisconsin, alltså tre av vågmästarstaterna.

”Det är inga jättemarginaler, men Ivanka Trump framstår som mer populär i dessa stater än hennes pappa gör”, slår undersökningen bland annat fast.

Vidare står det:

”Ivanka Trump kan bli en tillgång (för honom) när valrörelsen drar i gång.”

https://twitter.com/IvankaTrump/status/1140285841039855617

Ivanka och maken tjänar storkovan

Ivanka Trump har tillsammans med maken Jared Kushner tjänat drygt 1,3 miljarder kronor under deras andra år som rådgivare åt Donald Trump i Vita huset, enligt AP.

Pengarna kommer bland annat från fastigheter, aktier och ett bokkontrakt.

Både Ivanka Trump och Jared Kushner började jobba som obetalda rådgivare i Vita huset efter att Donald Trump vunnit presidentvalet 2016.