Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trumps oro för Boris Johnson

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 10 och 20 på helgerna.
Donald Trump, här med Vita husets coronakoordinator Dr. Deborah Birx, är orolig för Boris Johnson.Foto: ALEX BRANDON / AP/ TT
Boris Johnson vårdas på intensiven.Foto: WILL OLIVER / EPA / TT

Donald Trump är orolig för sin svårt sjuka brittiska kollega Boris Johnson.

Presidenten ber läkemedelsbolagen att rycka ut för att hjälpa – och administrationen är i direktkontakt med premiärministerns läkare.

– Han har varit en väldigt god vän, han ger inte upp, säger Trump på en pressträff.

Efter beskedet att Boris Johnson vårdas på intensiven har president Donald Trump kontaktat premiärministerns läkare för att fråga om han kan hjälpa till på något vis.

– Det är med stor sorg vi har fått höra att premiärminister Boris Johnson fört till intensiven för ett litet tag sedan, sa Trump på en pressträff.

– När du förs till intensiven med den här sjukdomen är det väldigt, väldigt allvarligt. 

Läkemedelsbolag ska hjälpa

 Presidenten berättade också att han har varit i kontakt med flera stora läkemedelsbolag för att se till att de rycker ut och hjälper den brittiska premiärministern.

– Vi har gjort fantastiska framsteg när det gäller mediciner. Jag har bett två av de ledande bolagen att kontakta London omedelbart.

Det är oklart vad presidenten talar om för mediciner – om det är den kritiserade Malariamedicinen klorokin eller om andra framsteg har gjorts. Han berättar inte heller vilka läkemedelsbolag som ska vara inblandade.

– Det är en väldigt, väldigt komplex behandling... De har redan haft möten med läkarna och nu får vi se vad som händer. De är där och de är redo.

https://datawrapper.dwcdn.net/N0vci/158/

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.