Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Donald Trumps nya utspel: Stäng gränsen till Mexiko

Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GREGORY BULL / AP

Donald Trump har i ett nytt utspel hotat att stänga gränsen till Mexiko.

Den amerikanske presidenten menar att det bara är ”mycket snack och lite verkstad” från Mexikos håll, rapporterar The Hill

Under torsdagen förklarade Donald Trump att han nu tröttnat på Mexikos agerande i frågan om gränsen mellan grannländerna. Enligt Trump gör Mexiko och de centralamerikanska länderna för lite för att stoppa migranter att ta sig in i USA.

Enligt Trump har situationen nu blivit ”okontrollerbar” och gick till attack på Twitter:

”Mexiko gör ingenting för att stoppa flödet av illegala migranter till vårt land. Det är mycket snack och lite verkstad”, skriver presidenten och fortsätter med att beskylla Honduras, Guatemala och El Salvador för att ”ha tagit våra pengar i åratal utan att göra någonting”.

Har tidigare hotat att dra in bistånd

I det senaste utspelet går presidenten även till attack mot Demokraterna, som enligt honom ”inte bryr sig”. 

De nya kraven kommer efter att antalet migranter som på senare tid har stoppats nära amerikanska gränsen har ökat.

Trump har nyligen också beskyllt Honduras, Guatemala och El Salvador för att ha missbrukat ekonomiskt bistånd från USA, och i december hotade presidenten att helt strypa biståndet till länderna, skriver Politico

Samtidigt meddelade Pentagon tidigare i veckan att USA:s försvarsdepartement avsätter en miljard dollar, 9,2 miljarder svenska kronor till Trumps mur längs landets södra gräns.

Överföringen kom som ett resultat av Trumps tidigare beslut att utlysa nationellt nödläge, något som gav honom makten att omdirigera pengar från det amerikanska försvaret.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1111212351204835328