Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trumps löfte från lyxresorten: Ska tillbaka

Uppmanade till bojkott av Coca-Cola – avslöjas med hemlig gömma.
Donald Trump och Melania Trump.
Foto: ERIK S. LESSER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mar-a-Lago.
Foto: STELLA PICTURES/IMP / STELLA PICTURES/IMP IMP

Donald Trump siktar på att återigen bli president.

Från sitt lyxboende på Mar-a-Lago i Florida lovar han att han ska göra allt i sin makt för att republikanerna ska ta över Vita huset.

Visserligen tar han inte lika stort medialt utrymme längre. Men Donald Trump har för den sakens skull inte lämnat offentligheten.

Ex-presidenten har vid flera tillfällen uttryckt sitt missnöje över valresultatet – som han påstår är valfusk – och klargjort att han ska hjälpa sitt parti att komma tillbaka.

Det återupprepade han nyligen under en middag i Florida. Trump förklarade för partimedlemmar och andra som stöttar partiet att han ska hjälpa Republikanerna till seger i nästa års kongressval. 

– Jag står här i kväll full av övertygelse om att vi under 2022 kommer att ta tillbaka representanthuset och att vi kommer att återerövra senaten. Och sedan, 2024, kommer en republikansk kandidat att vinna Vita huset, sade Trump, enligt Fox News.

Vill bli president igen

Nästa primärval ligger långt bort i tiden, men Donald Trump har redan siktet inställt på att komma tillbaka. Enligt uppgifter ser han sig själv som USA:s nästa president.

Men efter valförlusten finns det starka utmanare, exempelvis Trumps tidigare utrikesminister Mike Pompeo och Floridas guvernör Ron DeSantis.

Ingen av dem har dock offentligt uttryckt intresse att kandidera. 

Se också:

Personal har satts i karantän.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.