Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Donald Trumps grova sexprat avslöjat

I en ljudupptagning från 2005 berättar Trump för Billy Bush bland annat om ett försök att förföra en gift kvinna.
Foto: Evan Vucci / AP TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Tidningen Washington Post har kommit över en ljudupptagning från 2005 med Donald Trump.

Han talar om vad han vill göra med kvinnor – på grövsta möjliga sätt.

Tidigt på lördagsmorgonen svensk tid lämnade Trump ett offentligt uttalande – där han vred kritiken mot Clinton:

– Bill Clinton har faktiskt utnyttjat kvinnor, och Hillary har mobbat och attackerat hans offer.

Donald Trump har försökt göra Bill Clintons otrohet till en valfråga som ska skada Hillary Clinton. Trump har även anklagat henne för att själv ha underlättat för sin make att vara otrogen.

Han har även antytt att han kan ta upp det i söndagens tv-debatt dem emellan. Det blir nog svårare efter Washington Posts avslöjande.

Tidningen – med reportrarna David A. Fahrenthold, Rosalind S. Helderman, Mike DeBonis och Sarah Parnass – har kommit över en video från 2005 där Donald Trump är på väg i buss för att besöka inspelningen av tv-serien "Days of our lives", i Sverige "Våra bästa år".

Han har sällskap i bussen av "Access Hollywoods" dåvarande programledare Billy Bush. Deras samtal är också inspelat och det är detta Washington Post publicerar.

Donald Trump berättar om sitt försök att förföra en gift kvinna

Trump gjorde ett inhopp i "Days of our lives" i september 2005 och filmen tros vara gjord då. Han var då sedan några månader gift med hustru nummer tre, Melania.

Washington Posts artikel.

Trump berättar för Bush bland annat om ett försök att förföra en gift kvinna.

– Jag satte in en stöt, men jag misslyckades. Jag medger det. Jag försökte verkligen.

– Jag försökte att få knulla med henne. Hon var gift.

Han berättar att han även tagit ut henne för att köpa möbler i ett försök att få henne.

– Men det gick inte. Hon var gift. Sedan såg jag henne en gång senare och hon hade stora fejktuttar och allt. Hon förändrade sitt utseende helt.

Trump kommenterar Arianne Zucker

På bandet kommenterar de också skådespelerskan Arianne Zucker som ska vara med vid inspelningen av "Days of our lives". De verkar få syn på henne från bussen där hon står och väntar på dem:

– Din tjej är het som fan, säger Bush.

– Whoa! svarar Trump och upprepar:

– Whoa!

– Jag måste ta några mintpastiller i fall jag börjar kyssa henne. Du vet jag är automatiskt attraherad av vackra ... jag börjar bara kyssa dem. Det är som en magnet. Bara att kyssa på. Jag väntar inte ens.

– Och när du är en stjärna så låter de en göra det. Du kan göra allt.

– Allt du vill, svarar Bush.

– Grabba tag i fittan på dem, säger Trump och fortsätter:

– Du kan göra allt.

Trump: "Låt oss köra i gång"

När de två stiger av bussen så hälsas de av Arianne Zucker. Trump säger:

– Vi är redo, låt oss köra i gång. Gör mig till en såpastjärna.

– Vad sägs om en liten kram till the Donald, säger Bush.

– Skulle du vilja ha en kram, älskling, undrar Zucker.

– Absolut, Melania sa att det var okej, säger Trump.

Kritiken mot Trump har varit massiv efter att Washington Post publicerat videon.

"Vi kan inte låta den här mannen bli president", twittrade Hillary Clinton om händelsen på fredagen.https://twitter.com/HillaryClinton/status/784497331647422464https://twitter.com/tedcruz/status/784568112419069952


Trumps svar: Ber om ursäkt – och kritiserar Clinton

Sent på fredagskvällen lokal tid, vid klockan 06.10 på lördagsmorgonen svensk tid, lämnade Donald Trump ett officiellt uttalande via sin egen Facebooksida. I uttalandet ber presidentkandidaten om ursäkt – samtidigt som han vrider kritiken mot Hillary Clinton.

– Jag har aldrig sagt att jag är en perfekt person, jag har aldrig låtsats att jag är någon annan än den jag är. Jag har sagt och gjort saker jag ångrar, och orden som släppts i den här – över ett decennium gamla – videon är några av dem, säger Trump inledningsvis i sitt videouttalande.

Den republikanske presidentkandidaten fotsätter:

– Alla som känner mig, vet att de här orden inte visar vem jag är. Jag uttalade dem, jag hade fel, och jag ber om ursäkt.

– Jag reser landet runt och pratar om förändring för USA. Men mina resor har även förändrat mig. Jag har tillbringat tid med sörjande mammor som förlorat sina barn, arbetare som fått sparken för att jobben flyttats utomlands, och folk från alla delar av livet som bara vill ha en bättre framtid. Jag har fått känna vårt lands folk, och blivit ödmjukare av det hopp de gett mig. Jag tänker bli en bättre person i morgon, och jag kommer aldrig någonsin svika er.
"Bill Clinton har faktiskt utnyttjat kvinnor"

Och där var ursäkten slut. Efter att ha bett sina väljare om ursäkt gick Trump i stället till angrepp mot Hillary Clinton.

– Låt oss vara ärliga. Vi lever i den riktiga världen. Det här är bara en distraktion från de viktiga problem vi står inför i dag. Vi förlorar våra jobb, vi är osäkrare än föra åtta år sen, och Washington är förstört. Hillary Clinton och hennes sort har kört vårt land i botten. Jag har sett några dumma saker, men det är en stor skillnad på ord och handling. Bill Clinton har faktiskt utnyttjat kvinnor, och Hillary har mobbat och attackerat hans offer, säger Trump innan han avslutar och säger att de här frågorna kommer diskuteras i söndagens debatt.https://twitter.com/realDonaldTrump/status/784609194234306560


Inte Donald Trumps första grova uttalanden om kvinnor

Det är inte första gången Donald Trump uttalat sig grovt om kvinnor och uttryckt sin förtjusning vid deras utseende. Han har bland annat pratat om det i Howard Sterns radioshow.

Men Trump har senare menat att det bara var showbusiness. Underhållning. Inte någonting att ta på allvar.

Skillnaden med de här banden är att de verkar fånga den private Donald Trump. Detta var inte en konversation som var avsedd att bli publicerad.


https://twitter.com/MittRomney/status/784546373525966849

I ett uttalande till Washington Post säger Trump:

– Detta var en konversation för omklädningsrummet, en privat konversation som ägde rum för många år sedan. Bill Clinton har sagt mycket värre saker till mig på golfbanan, det här är inte ens i närheten.

– Jag ber om ursäkt om någon blivit förolämpad.

Donald Trump ber sällan om ursäkt

Det är inte ofta Donald Trump ber om ursäkt för något.

Både Reince Priebus, ordförande i Republikanska partiet och Paul Ryan, talman i representanthuset, fördömde Trumps uttalande när det offentliggjordes.

Ryan sa att han blev illamående av uttalande och meddelade att Donald Trump inte kommer närvara på ett parti–event på lördagen som planerat. Ett kort uttalande från Trump-kampanjen sa att vicepresidentkandidaten Mike Pence skulle representera Trump på mötet.

Även andra topprepublikaner fördömer Donald Trump. Både Utahs guvernör Gary R Herbert och kongressledamot Jason Chaffetz drar tillbaka sitt stöd till Donald Trump.

– Jag kan inte längre med gott samvete ge mitt stöd till den här människan. Hans kommentarer är bland de mest motbjudande jag kan tänka mig, säger Chaffetz till Fox 13 News.

Samtidigt uppmanar den förra Kina-ambassadören och Utah-guvernören Jon Huntsman Donald Trump att hoppa av och ge sin plats till vicepresidentkandidaten Mike Pence.

– Vi är många som har försökt respektera resultatet i primärvalet, men tiden har kommit för guvernör Pence att ta över, säger Huntsman till Salt Lake Tribune.


https://twitter.com/HerbertForUtah/status/784571669662826496

Republikanen Mitt Romney fick problem i slutet av valkampanjen 2012 när han på en hemlig bandupptagning påstod att 47 procent kommer att rösta på Obama vad som än händer eftersom de är beroende av staten för bidrag och annat.

Nu har vi en ny bandinspelning om 2016 års republikanske kandidat. Denna gång med minst sagt ett annat budskap på bandet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.