Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Domstolen nekar Trump – kongressen kan få handlingar

Tidigare presidenten Donald Trump önskade stoppa delgivningen av hundratals dokument som begärts av Högsta domstolen för utredningen av stormningen av Kapitolium.
Foto: BEN GRAY/AP/TT
Utredarna vill veta hur Donald Trump agerade innan, under och efter attacken mot Kapitolium den 6 januari 2021.
Foto: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN

Högsta domstolen i USA nekar Donald Trumps önskan att stoppa delgivningen av de hundratals dokument som begärts från expresidentens tid i Vita huset.

Dokumenten innehåller bland annat kommunikation mellan Vita huset och justitiedepartementet fram till stormningen av Kapitolium i fjol, rapporterar CNN.

Donald Trumps begäran om att skydda de dokument som ett kongressutskott begärt ut för utredningen av stormningen av Kapitolium i fjol nekas av högsta domstolen, skriver CNN.

Det handlar om dokument på flera hundra sidor av anteckningar från före detta presidentens närmaste medarbetare, inklusive utkast till talet den dåvarande presidenten höll strax innan stormningen som skedde den 6 januari.

Utskottet utreder expresidentens roll i försök att kantra presidentvalet 2020.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.