Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trump vill skänka en miljon av sina egna pengar

Donald Trump vill skänka en miljon dollar av sina egna pengar till stormen Harveys offer.Foto: POLARIS/IBL / POLARIS/IBL POLARIS
"Han skulle vilja ha förslag från er härinne", sa Sarah Huckabee Sanders till journalisterna vid en pressträff i Vita huset.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump vill skänka en miljon dollar av sina egna pengar till stormen Harveys offer i Texas och i Lousiana.

Det meddelar Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders vid en pressträff på torsdagen.

– Jag vet att presidenten har sagt att han personligen kommer att skänka. Jag vet inte hur den juridiska delen ser ut exakt, men han säger att det är hans egna pengar, säger Sarah Huckabee Sanders, enligt Washington Post.

Donald Trump har ännu inte bestämt om pengarna ska skänkas till någon specifik välgörenhetsorganisation – och vill nu ha råd från journalister.

– Han har faktiskt bett mig kolla med människorna i det här rummet eftersom ni är väldigt bra på efterforskning och rapporterat mycket om de grupper och organisationer som är bäst och mest effektiva på att hjälpa och ge stöd. Han skulle vilja ha förslag från er härinne, säger Sarah Huckabee Sanders till journalisterna vid en pressträff i Vita huset.

"Han skulle vilja ha förslag från er härinne", sa Sarah Huckabee Sanders till journalisterna vid en pressträff i Vita huset.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Trump besökte katastrofdrabbade området i Houston

Tidigare i veckan besökte Donald Trump och hans hustru Melania Trump de katastrofdrabbade områdena i Houston, Texas. 

– Det här har varit av episka proportioner, ingen har någonsin sett något liknande, sa Donald Trump vid en presskonferens efter att ha sett förödelsen. 

Många hem har blivit helt förstörda.Foto: ERIC GAY / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har tidigare fått kritik för hur han hanterat katastrofen efter Harvey. 

När stormen tog sig in över Texas under helgen twittrade Trump flitigt om helt andra saker, bland annat den omdiskuterade muren mot Mexiko. Twittrandet möttes av reaktioner från Mexikos tidigare president Vincente Fox Quesada som skrev: "En mur kommer inte att hjälpa mot naturkatastrofer som den här."

https://twitter.com/VicenteFoxQue/status/902183586761199616