Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trump tvingas äta från Clintons gamla porslin

Donald Trump.Foto: RON SACHS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hillary Clinton.Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Att Donald Trumps kärlek till Hillary Clinton är lika med noll är välkänt.

Så man kan ju undra vad den amerikanske presidenten tänker när hustrun Melania tvingar honom att äta från familjen Clintons gamla porslin.

Det hände nämligen för andra gången – nu med Australiens premiärminister på besök.

Det är Newsweek som skriver om den middag – och framför allt det porslin som maten serverades på – i Vita huset på fredagen för den australiske premiärministern Scott Morrison och dennes hustru.

Det är lätt att förstå att Donald Trump kanske inte kände sig helt bekväm när tallrikarna och övrigt porslin ställdes på bordet – de hade nämligen tidigare tillhört familjen Clinton.

Donald Trumps avsky för Hillary Clinton är ju oomtvistad. Till exempel vill han ju under valkampanjen för tre år sedan bura in henne, och kallade Hillary Clinton för ”en landsförrädare”.

Andra gången för Melania Trump

Det är, enligt Newsweek, andra gången som Melania Trump står som värdinna för en middag under ett statsbesök. Och det är även gång nummer två som Melania bestämmer vilket porslin som används.

Premiärgången inföll i april 2018 när Frankrikes president Emmanuel Macron och hans Brigitte lät sig smaka av den mat som serverades.

Det var år 2000 som Hillary Clinton införskaffade porslinet för att fira att Vita huset då fyllde 200 år. Tallrikarna ska vara de första som i mitten har siluetten av presidentboningen.

I ett pressmeddelande skriver Vita huset att ”arrangemangen kring middagen skulle spegla de nära banden mellan USA och Australien”.

Newsweek har sökt en kommentar från någon av Melania Trumps talespersoner – men inte fått någon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.