Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Donald Trump: Prins Harry och Meghan borde förlora sina titlar

Expresidenten säger i en TV-intervju med Piers Morgan att prins Harry är ”kuvad” och att han och Meghan borde fråntas sina titlar.
USA:s tidigare president Donald Trump är inget ”fan” av Meghan Markle, berättar han i en tv-intervju.
Foto: DAVID MAXWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Meghan och prins Harry.
Foto: PETER DEJONG / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump är inget fan av prins Harrys och Meghan Markles liv i USA.

Den amerikanska expresidenten uppmanar nu drottning Elizabeth att frånta prinsparets titlar, rapporterar The Sun med hänvisning till en kommande tv-intervju med Trump.

– De vill utnyttja sina kungliga titlar för att göra en massiv ekonomisk vinning utan någon av de plikter som följer med titlarna, säger Trump till intervjuaren Piers Morgan.

Donald Trump går hårt åt prins Harry och Meghan Markle i en kommande tv-intervju med den kontroversielle brittiske tv-personligheten Piers Morgan – som gjort sig känd som en stor kritiker av paret.

I intervjun förutspår Trump att Meghan kommer lämna Harry.

– Det gör jag. Som du vet brukar jag vara bra på att förutspå sådana här saker. Jag förutser nästan allt. Det kommer ta slut och det kommer ta slut på ett dåligt sätt, säger Trump.

”Han är kuvad”

Enligt Donald Trumps analys är prins Harry styrd av Meghan till den milda grad att han gått med på att lämna Storbritannien för USA – med allt vad det innebär för monarkin.

– Harry är kuvad (Whipped), säger Donald Trump och frågar Piers Morgan om uttrycket finns i Storbritannien.

– Jag känner till frasen, svarar Morgan.

– Jag kommer inte använda hela frasen, men Harry är den mest kuvade personen jag någonsin sett, tillägger Trump.

Hade tagit titlarna

Vidare berättar Trump att han skulle frånta parets titlar ifall han var i drottningens skor.

– Hennes lojalitet är mot landet och jag tycker han har varit så respektlös mot landet, och det är ett fantastiskt land. Jag äger mycket där, säger Trump i intervjun.

Trots all kritik mot Harry och Meghan tycks det brittiska kungahuset ligga Donald Trump varmt om hjärtat – speciellt drottning Elizabeth som han träffat.

– Hon tycker om mig, säger Trump.

Meghans pappa: ”Hon har inte förlorat mig, hon gav bort mig”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.