Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Donald Trump lanserar sin nya kommunikationskanal

Här är Donald Trumps tweets vi minns
Presidenten lanserar en ny kommunikationskanal
Foto: JOHN RAOUX / AP/ TT
Twitter har stängt av Trump permanent. Nu ska Facebook besluta om framtiden.
Foto: PAVLO GONCHAR/SOPA IMAGES/ SHUTTERSTOCK

Ex-president Donald Trump kastades ut från Twitter och Facebook.

Då lovade han att komma tillbaka med en egen sociala medier-kanal.

Nu har han lanserat en ny plattform för kommunikation – ”From the Desk of Donald J. Trump”.

I samband med stormningen av Kapitolium, utförd av Trump-anhängare som litade på lögnerna om valfusk, stängdes ex-presidenten av från Facebook, Twitter, Instagram och andra sociala medier. 

Då, sades det, skulle han komma tillbaka genom att skapa en egen sociala medier-kanal. Nu – fyra månader senare – lanseras något som mest liknar en blogg eller ett slags enmannatwitter, som New York Magazine kallar det.

”From the Desk of Donald J. Trump” ligger på hans gamla sajt och låter honom posta meddelanden, bilder och filmklipp. Den låter även hans följare att dela inläggen vidare till Twitter och Facebook, men något interagerande med ex-presidenten blir det inte i den här versionen.

Facebook ska besluta om framtiden

”Det här är inte en ny social media-plattform. Vi kommer att ha mer information om när det gäller det inom en mycket nära framtid”, twittrar Trumps rådgivare Jason Miller om lanseringen.

Sajten har än så länge bara fyllts av de uttalande som ex-presidenten mejlat ut sedan han stängdes av från de olika plattformarna. Det handlar om de gamla konspirationsteorierna kring valet, det innehåller angrepp på republikaner som Liz Cheney, som har varit kritiska till hans agerande. Och högst upp tronar ett klipp där presidenten kallar projektet en ”ledstjärna för frihet”.

Lanseringen kommer dagen innan Facebook ska besluta om Trump fortsatt ska vara avstängd från deras plattform.

Se mer:

Donald Trump: ”Jag är vaccinets fader”

Tidigare presidenten: ”Mirakel att få det gjort på nio månader”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.