Donald Trump Jr jagar i Sverige – sköt vildsvin

Enligt Aftonbladet skedde viltjakten i i Sverige i skogarna i norra Skåne.
Donald Trump Jr är i Sverige och jagar vildsvin.
Foto: Instagram / Instagram
Donald Trump.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps son Donald Trump Jr har skjutit vildsvin i Sverige.

Han har varit på jaktresa i norra Skåne, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Svenskarna var oerhört vänliga, säger Donald Trump Jrs vän Jason Vincent.

På en bild på Instagramkonto poserar den tidigare presidentens son, med smeknamnet ”Don”, framför ett skjutet vildsvin. Bilden har geotaggats i Sverige.

”Don dök upp i Sverige och gjorde Herrens verk med Herrens kaliber”, står det under bilden.

Det står att han har ”dödat sin beskärda del av vildsvin och lyckades också lägga fyra springande dovhjortar och en kronhjort”.

Bilden har lagts upp på medieföretaget Field Ethos konto, där Donald Trump Jr är delägare. De beskriver sig som en samling ”äventyrssökare” som arbetar för att motverka den negativa bilden av jakt.

På bolagets Instagramkonto – med 74 000 följare – poserar Trump Jr framför jaktbyten som ovanliga renraser, zebror och andra djur.

Åt kronhjortsgulasch

Jason Vincent, medgrundare till Field Ethos och vän med ”Don”, säger att de hade en fantastisk tid i Sverige. De flög till Sverige från USA med ett SAS-flyg.

– Don var där i tre dagar och jag stannade lite längre, i fem dagar. Människorna i Sverige var otroligt vänliga och det är mycket mer tradition kring jakten än i USA. Hur man i slutet visar respekt för djuren. Det var nog det häftigaste med resan.

Viltjakten i i Sverige i skogarna i norra Skåne, vilket Aftonbladet var först med att rapportera. Carl Philip Dreyer var fältkock åt sällskapet.

– De kom hit för att jaga. Vi gjorde lite svenska klassiker. De fick pannbiff på viltsvin och dovhjort med steklök, rårörda lingon och en gräddsås. Sedan fick de en kronhjortsgulasch.

Jason Vincent uppskattade maten.

– Maten var fantastisk. Vi åt vildsvin och dovhjort. Det var otroligt. 

Sköt utrotningshotat får

Donald Trump Jr har ett stort intresse för jakt och har åkt på flera resor för att skjuta exotiska djur. För två år sedan blev det känt att han sköt ett utrotningshotat argalifår på en jaktresa i Mongoliet, enligt Propublica.

Resan fick även kritik för att amerikanska skattebetalarna fick betala över 750 000 kronor för hans säkerhet under resan, rapporterar BBC.

Donald Trump Jr har varit en kontroversiell figur i amerikansk politik. Han kampanjade för sin pappa förra hösten och gjorde många hårda utspel mot liberaler och Joe Biden.

https://www.instagram.com/p/CWmgk4yrG-n/https://www.instagram.com/p/CWoVVnkJNy4/

Se även:

Trumps dråpliga fadäs – träffar barn i huvudet

Ska kasta ner en signerad boll men det går inte helt felfritt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.