Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Donald Trump isolerar sig inne på Mar-a-Lago

Svaret på egna sociala mediekanalen: ”Häxjakt”
Donald Trump.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Mar-a-Lago i Florida.
Foto: STEVE HELBER / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har isolerat sig på Mar-a-Lago efter den senaste tidens kritik, rapporterar Washington Post.

Och ex-presidentens besked att han ställer upp i valet 2024 behandlas ”som om det aldrig inträffade” enligt Bob Vander Plaats, ledare för konservativa gruppen Family Leader.

– Han representerar vår största risk för att förlora 2024 och konservativa är trötta på att förlora, säger Bob Vander Plaats.

För tre veckor sedan meddelade Donald Trump att han kommer att ställa upp i presidentvalet 2024.

Sedan dess har han bara lämnat residenset Mar-a-Lago i Florida för att spela golf på sin egen närliggande bana, enligt Washington Post.

Han har talat vid två evenemang på Mar-a-Lago och ätit middag med Kanye West och Nick Fuentes som båda uttryckt antisemitiska åsikter, ett beslut ex-presidenten har försvarat. Detta ledde till att judiska konservativa fördömde Trump enligt Guardian, men även andra topprepublikaner kritiserade honom.

”Han representerar vår största risk för att förlora 2024”

Trump har enligt Washington Post blivit allt mer avskuren från republikanska partiet sedan han uppmanat till att riva upp konstitutionen.

– Han representerar vår största risk för att förlora 2024 och konservativa är trötta på att förlora. Trumps besked om att han ställer upp igen har tagits emot som att det aldrig inträffade, jag märker inget som helst intresse kring det i mina nätverk, säger Bob Vander Plaats, ledare för konservativa gruppen Family Leader.

En ny väljarundersökning gjord av Yahoo News/YouGov ställde frågan vem republikanska väljare vill se som partiets kandidat i valet 2024. Florida-guvernören Ron DeSantis fick fem procentenheter mer än Trump.

Republikanen Brian Robinson i Georgia säger till Washington Post att partiets kandidater måste hitta väljare utanför de Trump-trogna till nästa val.

– Det är en formel som inte fungerar, säger Brian Robinson.

Analytikern om Trumps kandidatur: ”Inte orolig”

Di:s analytiker Agnetha Jönsson om raketbomber i Polen och Donald Trumps kandidatur till 2024

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.