Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trump intervjuas i Fox – efter attackerna

Presidenten benådade kalkoner inför Thanksgiving.
Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN
Programledaren Maria Bartiromo intervjuar president Donald Trump i Foxnews morgonprogram

Donald Trumps nära förhållande till amerikanska kabel-tv-jätten Fox News har tagit rejält med stryk efter att han förlorade presidentvalet till Joe Biden. 

Sedan dess har den avgående presidenten riktat upprepade kängor mot Fox – en kanal som han så sent som under lördagen kallade ”osebar”. 

Under söndagen intervjuas han i samma kanal. 

– Det här är totalt bedrägeri. FBI och Justitiedepartementet, jag vet inte, kanske är de inblandade, säger Trump under intervjun. 

Under söndagen intervjuas president Donald Trump i Fox News. Det beskrivs som den första intervjun han ger efter valförlusten, fast Donald Trump har dock intervjuats i radio. 

Donald Trumps anklagelser avförda som grundlösa

Det lär dock inte bli några tuffare frågor. Han intervjuas nämligen av Maria Bartiromo. I princip den enda journalist på Fox News som gett tyngd åt Donald Trumps anklagelser om ett omfattande valfusk som kostat honom segern i presidentvalet. 

Anklagelser som har avfärdats som grundlösa av valobservatörer och domstolar men som Donald Trump fortsatte att upprepa under intervjun med Maria Bartiromo – där han även antydde att FBI kunde vara inblandade. 

– Det här är totalt bedrägeri. FBI och Justitiedepartementet, jag vet inte, kanske är de inblandade. Hur folk tillåts komma undan med detta är otroligt. Det här valet var riggat. Det här valet var ett totalt bedrägeri. Det fortsätter att vara det eftersom de gömmer sig. Problemet vi har när vi går till domare är att folk inte vill bli involverade, säger Donald Trump. 

Maria Bartiromo hävdar att hon censurerades av Instagram

Inför intervjun har Maria Bartiromo hävdat att hon blivit censurerad av Instagram när hon postade ett inlägg om sin kommande presidentintervju. Hon hävdar att Instagram blockade inlägget från att kunna delas vidare.  

Under intervjun hävdar även Donald Trump att han blivit uppringd av ”politiska människor” som gratulerat honom till vinsten. 

– Om du tittar på vad som hände. Jag blev uppringd av de största människorna som gratulerade mig. Politiska människor. De sa ”du har just vunnit valet”. Klockan var tio och när du tittade på siffrorna, och jag är säker på att du kände så också, det var över, säger Donald Trump och fortsätter: 

– Och sedan gjorde de dumpningar. De kallar det dumpningar. Stora, massiva dumpningar i Michigan, i Pennsylvania och överallt, säger Donald Trump och syftar på det stora antalet poströster som sedan räknades i delstaterna. 

Maria Bartiromo instämde i avgående presidentens anklagelser: 

– Det här är vidrigt. Vi kan inte tillåta USA:s valsystem att bli korrumperat, sa hon. 

Under söndagen var omräkningen av vissa röster i delstaten Wisconsin klar, rapporterar ABC News

Omräkningen gav ytterligare 87 röster till Joe Bidens fördel. 

https://twitter.com/atrupar/status/1333074474598535169

Donald Trump favoriserar alt right-medier 

Fox var först med att utropa Joe Biden till segrare i Arizona, var tidiga med att utropa honom till segrare i presidentvalet, och kanalens nyhetsjournalister har inte backat upp presidenten i anklagelserna om omfattande valfusk som han ägnat sig åt sedan han med stor marginal förlorade valet. 

Att Donald Trumps tidigare favoritnyhetsförmedlare inte stryker honom medhårs har inte gått presidenten förbi – och han har i stället lyft fram alternativa medier på yttersta högerkanten, som Breitbart och Newsmax. 

Washington Post har varit i kontakt med en nära rådgivare till Donald Trump för att kartlägga de 20 dagarna efter valet. 

Enligt reportaget ska Donald Trump under valnatten ha suttit och mantralikt muttrat: ”Jag vann valet, jag vann valet”, likt den galne kung George. 

Washington Post har varit i kontakt med ett 30-tal högt uppsatta personer i Trumpadministrationen under granskningen.

Wisconsin färdigräknat

På söndagen blev det klart att Joe Biden vunnit i delstaten Wisconsin sedan resultaten av en omräkning av rösterna i två områden blivit klara.
Joe Bidens utökade marginalen med 87 röster, det är rösterna i Milwaukee och Dane County som räknats om. När Milwaukee hade räknats om för två dagar sedan tillföll 132 röster till Biden, i Dane Count vann Trump med 45 röster - det betyder att Biden fick totalt 87 extra röster och tog hem delstaten med en marginal på totalt 21.695 röster.

LÄS MER: 

Trumps sista hämnd – innan han lämnar 

LÄS MER: 

Kritiken mot Trumps anklagelser: ”Farsartade” 

LÄS MER:  

Trump kan attackera Iran som sista drag 

Trumps uppmaning till sina fans i viktiga valet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.