Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trump hyllar Boris Johnson: ”Väldigt begåvad”

Donald Trump. Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Boris Johnson. Foto: VICKIE FLORES/LNP/REX / VICKIE FLORES/LNP/REX REX

Donald Trump tycker att Boris Johnson ”skulle göra ett väldigt bra jobb” som Storbritanniens nästa premiärminister. 

I en intervju med The Sun säger presidenten också att flera andra kandidater har bett honom om hans stöd. 

– Jag vet inte om han kommer att bli vald, men jag tycker att han är en väldigt bra man, en väldigt begåvad person, säger han om Boris Johnson.  

Theresa May avgår som partiledare för konservativa Tories den 7 juni – efter flera misslyckade försök att få igenom ett brexitavtal. 

Hon har dock meddelat att hon har för avsikt att sitta kvar som premiärminister tills en efterträdare är på plats. 

Nu kommenterar Donald Trump jakten på Storbritanniens nästa premiärminister. 

I en stor intervju med The Sun talar USA:s president varmt om den tidigare utrikesministern Boris Johnson, som var en av de mest framträdande inom brexit-kampanjen när Storbritannien röstade om utträde ur EU. 

– Jag tror att Boris skulle göra ett väldigt bra jobb. Jag tror att han skulle vara förträfflig, säger Donald Trump till tidningen. 

Donald Trump: Jag känner till kandidaterna 

Hans uttalande om det konservativa partiets process att välja ny partiledare är ovanligt – och kan riskera en spricka i de diplomatiska relationerna mellan Storbritannien och USA om Boris Johnson inte blir vald, skriver The Sun. 

Donald Trump uttalar inte sitt fulla stöd för Boris Johnson och säger till The Sun att han känner till de olika kandidaterna. 

– Jag gillar honom. Jag har alltid gillat honom. Jag vet inte om han kommer att bli vald, men jag tycker att han är en väldigt bra man, en väldigt begåvad person, säger han om Boris Johnson.  

– Han har varit väldigt positivt inställt till mig och vårt land, säger han till The Sun. 

På måndag inleder Donald Trump ett tre dagar långt besök i London.