Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trump har ett bankkonto i Kina

Expressens Mats Larsson: ”Tiden är knapp nu”
Donald Trump på ett valmöte i Pennsylvania på tisdagskvällen.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Samtidigt som Donald Trump kritiserar Joe Biden för sina kontakter med Kina har han själv har ett bankkonto i landet.

Det visar presidentens deklarationer som New York Times har granskat.

Det nu avslöjade bankkontot har tidigare varit okänt för allmänheten och visar att Kina är ett av tre länder, vid sidan om Storbritannien och Irland, där Trump har utländska konton.

Kontot är i hans företags namn och dyker därför inte upp hans offentliga handlingar, skriver New York Times. Enligt tidningen har företaget betalat drygt 1,6 miljoner kronor i skatt i Kina under åren 2013 till 2015.

Enligt en jurist från Trumps företag öppnades kontot i samband med att ett de startade ett kontor i Kina för att försöka göra affärer i landet.

Donald Trump har konto i Kina

– Inga avtal, transaktioner eller andra affärsaktiviteter förverkligades någonsin och sedan 2015 har kontoret var inaktivt. Även om bankkontot förblir öppet har det aldrig använts för något annat ändamål, säger juristen, till New York Times.

Enligt tidningen går det utifrån deklarationerna inte att avgöra hur mycket pengar som har gått genom kontot.

Avslöjandet kommer samtidigt som Kina stigit upp som en av de brännande frågorna i presidentvalet. Donald Trump menar att motståndaren Joe Biden varit för slapphänt mot Kina och sagt att sonen Hunter Bidens affärer i landet behöver utredas.

Presidentens hårda ord mot USA:s ledande smittskyddsexpert

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.