Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trump har donerat – till sina värsta motståndare

Donald Trump och dottern Ivanka Trump har donerat till demokraterna. Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Kamala Harris är en av dem som tagit emot pengar från familjen Trump.Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LYNNE SLADKY / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:s president Donald Trump och dottern Ivanka Trump har öppnat plånboken och donerat pengar – till några av de som nu är Trumps värsta fiender.

– Kan ni tro det? Jag har gett till demokrater. Jag har gett till Hillary. Jag har gett till alla!, säger Donald Trump. 

Donald Trump har varit ute och svingat de senaste veckorna och attackerat demokraternas kandidater, som nu uppgår till 21 stycken. En av dem kommer att ställas mot Trump i presidentvalet 2020.

Särskilt utsatt har den före detta vice presidenten Joe Biden varit. Trump har bland annat kallat honom för ”Sleepy Joe”.  

Men enligt News week har Trump inte alltid varit så kylig mot sina rivaler – enligt uppgifter har han nämligen donerat pengar till dem. 

Presidenten och hans dotter Ivanka Trump ska ha donerat tiotusentals kronor till några av de demokrater som nu utmanar honom om presidentposten.

2001 donerade Donald Trump ungefär 10 000 kronor till Joe Biden, under den tid som Biden var senator i Delaware. 

Donald Trump har gett till Hillary Clinton

Kamala Harris har mellan 2011-2013 fått ta emot ungefär 60 000 kronor från Trump, pengar som gick till hennes dåvarande kampanj, enligt The Sacramento Bee. Senare ska Kamala Harris ha donerat alla pengar till välgörande ändamål. 

Kirsten Gillibrand är en annan demokrat som fått pengar av Trump. Omkring 56 000 kronor ska hon ha fått under tre olika tillfällen mellan 2007-2010. Donald Trump gjorde 2017 narr av henne på Twitter, och Kirsten Gillibrand donerade då ungefär den summan hon fått av Trump till välgörenhet. 

Donald Trump och förra rivalen Hillary Clinton.Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Under en kampanj i Iowa har Donald Trump kommenterat donationerna till sina politiska motståndare.

– Det är intressant, jag tittade på dem som jag kandiderar mot. Jag har bidragit till de flesta av dem. Kan ni tro det? Jag har gett till demokrater. Jag har gett till Hillary. Jag har gett till alla! 

– För det var mitt jobb. Jag var tvungen att ge till dem. För när jag vill ha något så tar jag det. När jag ringer kysser de min röv. 

Ivanka Trump har också donerat pengar till Kamala Harris och Kirsten Gillibrand. Dessutom har Cory Booker fått nära 200 000 kronor i donationer från Ivanka och hennes man, Jared Kushner. De ordnade också en kampanj som drog in nästan 400 000 kronor.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.