Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps ilska: ”Det är en skam för vårt land”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: COSTFOTO / EPA / TT / WANG JIANFENG / COSTFOTO/SIPA US SIPA USA

USA:s före detta president Donald Trump får inte komma tillbaka till Facebook, rapporterar NBC News.

– Det är en skam för vårt land, säger Trump i ett uttalande. 

Donald Trump har varit bannlyst från Facebook sedan stormningen av Kapitolium i januari.

Under onsdagen beslutade en oberoende tillsynsnämnd att beslutet var rätt och att Trump ska fortsätta vara blockerad från sociala medie-plattformen, enligt NBC News.

Facebook instiftade nämnden förra året för att hantera användare som protesterat mot plattformens moderering och regler. Besluten som fattas är inte bindande men vd Mark Zuckerberg har tidigare lovat att följa nämnden.
beslutet ska omprövas om ett halvår.

Trumps ilska: ”En skam”

Med anledning av beskedet har Donald Trump släppt ett uttalande. 

– Vad Facebook, Twitter och Google har gjort är pinsamt och en skam för vårt land, säger han och kallar företaget för ”korrupta”. 

Under tisdagen meddelade Donald Trump att han, precis som tidigare utlovat, startat upp sin egen plattform – ”From the Desk of Donald J. Trump”.

I nuläget är plattformen rätt så barskrapad, då endast Trump kan dela med sig av inlägg. Men expresidentens rådgivare Jason Miller har utlovat att en mer avancerad plattform kommer inom kort.

”Det här är inte en ny social media-plattform. Vi kommer att ha mer information om när det gäller det inom en mycket nära framtid”, skriver han på Twitter.

Donald Trump: ”Jag är vaccinets fader”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.