Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trump återvänder till sociala medier

USA:s tidigare president Donald Trump blev friad i den senaste riksrätten mot honom. Men, nu kan flera processer i rätten vänta. CNN rapporterar att fem utredningar som just nu pågår när det gäller Donald Trump.
Donald Trump.
Foto: JOHN RAOUX / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump stängdes tidigare av från Twitter.
Foto: STANISLAV KOGIKU/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / STANISLAV KOGIKU/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERS

USA:s tidigare president Donald Trump skapar sitt eget ”Twitter”, rapporterar Fox News.  

Jason Miller, talesperson för Trumps valkampanj 2020 säger till Fox News att Donald Trump kommer ta plats på sociala medier – på en egen plattform – inom två till tre månader. 

Trump stängdes av från Twitter, där han varit en flitig användare, i början av januari.  

”Mediabuzz” på amerikanska nyhetskanalen Fox News skriver om beskedet på Twitter: ”Jason Miller sa att president Trump kommer 'återvända till sociala medier inom två-tre månader' med 'sin egna plattform' som kommer 'helt omdefiniera spelplanen' och locka 'tiotals miljoner'”. 

I samband med stormningen av Kapitolium stängdes Trumps Twitter-konto av. Under natten efter stormningen stängde Twitter av kontot i tolv timmar framåt. Samtidigt meddelade sociala medier-jätten att kontot skulle låsas permanent om Trump fortsatte att bryta mot plattformens regler - vilket alltså skedde.  

”Efter noggrann granskning av de senaste tweetsen från Donald Trump-kontot och sammanhangen runt dem har vi permanent stängt av kontot på grund av risk för fortsatt uppvigling till våld”, skrev Twitter på sin egen plattform.  

Se också:

Coronautbrott på Trumps lyxresort

Personal vid Mar-a-Lago har satts i karantän.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.