Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trump anklagad för våldtäkt

Journalisten E. Jean Carroll skriver i en kommande bok om när USA:s president våldtog henne för 23 år sedan.
Donald Trump anklagas för att våldfört sig på en kvinna i mitten av 1990-talet.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Presidenten ska ha attackerat journalisten E. Jean Carroll.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har återigen anklagats för att ha våldfört sig på en kvinna.

I sin senaste bok skriver journalisten E. Jean Carroll att USA:s president våldtog henne efter att de stött på varandra på ett varuhus i New York under mitten av 1990-talet.

”Donald Trump attackerade mig i ett omklädningsrum på Bergdorf Goodman”, skriver hon på framsidan till New York Magazine.

Presidenten har i ett uttalande sagt att han aldrig har träffat E. Jean Carroll - trots att det finns bilder på de två tillsammans från 1987.

E. Jean Carroll, 75, har en lång karriär som journalist bakom sig, och var redan under 1990-talet ett stort namn i mediebranschen, med ett eget teveprogram och artiklar i Elle, Playboy och Esquire.

I sin senaste bok gör hon upp med män som hon påstår har utsatt henne för övergrepp, däribland Donald Trump.

Hon skriver att hon av en slump stötte ihop med Trump inne på varuhuset Bergdorf Goodman på Manhattan ”sent 1995 eller tidigt år 1996” och att han kände igen henne.

E. Jean Carroll på framsidan av senaste numret av New York Magazine, klädd i klänningen som hon påstår att hon bar när hon blev attackerad av Donald Trump.Foto: New York Magazine

Trump, som då var gift med sin andra fru Marla Maples, bad henne att hjälpa honom att hitta en present till en kvinna.

Efter att ha gått med på att vara hans smakråd blev Carroll, enligt egen utsago, lotsad till underklädesavdelningen.

Väl där ska Trump ha hållit upp en spetsbody, och bett henne att pröva den.

Hon skriver att hon för att avleda Trump skämtsamt föreslog att han skulle pröva den själv.

”Han stötte in sin penis i mig”

När de sedan nådde omklädningsrummen ska Donald Trump ha tryckt upp henne mot en vägg i ett bås och ”dragit ned hennes tights”.

”Han forcerade sina fingrar runt mina privata delar och stötte in sin penis halvvägs - eller hela vägen, jag är inte säker - in i mig,” skriver Carroll i ett utdrag från boken som publiceras i New York Magazine.

På framsidan till tidningen står E. Jean Carroll klädd i samma klänning som hon bar den dagen hon påstår att hon blev våldtagen av USA:s nuvarande president.

Klänningen, skriver Carroll, har hon inte burit sedan dess.

https://www.instagram.com/p/BwAGojeHzpJ/

”Det här var vad jag hade på mig för 23 år sedan när Donald Trump attackerade mig i ett omklädningsrum på Bergdorf Goodman”, står det.

Hon skriver i boken ”What Do We Need Men For? A Modest Proposal”, som släpps den 2 juli, att hon berättade för flera vänner om övergreppet och fick rådet att inte anmäla.

”Glöm det, han har 200 advokater,” ska en vän ha sagt till henne.

Donald Trump: Jag har aldrig träffat henne i hela mitt liv

”Jag har aldrig träffat den här människan i hela mitt liv,” skriver Donald Trump i ett uttalande till Bloomberg, och fortsätter:

Hon försöker kränga en ny bok - det borde indikera vad hennes motivation är. Den borde säljas som skönlitteratur.

”De som hittar på falska påståenden om attacker för att försöka få publicitet, eller sälja en bok, borde skämmas. ”

https://twitter.com/LauraLitvan/status/1142179819075121154

Sedan insinuerar han E. Jean Carroll och New York Magazine är i maskopi med Demokraterna.

En talesperson för Vita Huset kallade Carrolls berättelse för ”en totalt falsk och orealistisk historia som kommit upp till ytan 25 år efter att det hände och som har skapats enbart för att skada presidentens anseende.”

E. Jean Carroll är den 16:e kvinnan som anklagat Donald Trump för sexuella övergrepp och det finns bildbevis på att hon träffat presidenten minst en gång.

En bild från New York Magazine-artikeln, som delats på sociala medier efter Trumps uttalande, visar dem tillsammans med sina respektive partners, på en fest år 1987.

https://twitter.com/LauraLitvan/status/1142181920337518594

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.