En domstol i Ankara kräver förbud mot Facebook och Twitter i Ankara. Foto: Getty ImagesEn domstol i Ankara kräver förbud mot Facebook och Twitter i Ankara. Foto: Getty Images
En domstol i Ankara kräver förbud mot Facebook och Twitter i Ankara. Foto: Getty Images
Minst 27 personer har dött i attacken vid busstationen. Foto: Getty ImagesMinst 27 personer har dött i attacken vid busstationen. Foto: Getty Images
Minst 27 personer har dött i attacken vid busstationen. Foto: Getty Images
På sociala medier sprids bilder från platsen i rasande takt och nu begär en domstol i Ankara att bland annat Facebook och Twitter blockeras, uppger Sky news, som refererar till lokala medier. Foto: Defne KaradenizPå sociala medier sprids bilder från platsen i rasande takt och nu begär en domstol i Ankara att bland annat Facebook och Twitter blockeras, uppger Sky news, som refererar till lokala medier. Foto: Defne Karadeniz
På sociala medier sprids bilder från platsen i rasande takt och nu begär en domstol i Ankara att bland annat Facebook och Twitter blockeras, uppger Sky news, som refererar till lokala medier.  Foto: Defne Karadeniz

Domstol begär att Facebook förbjuds

Publicerad

Efter explosionen som dödade minst 33 personer i Turkiets huvudstad Ankara på söndagskvällen begär nu en domstol i Ankara att Facebook och Twitter förbjuds i landet.

Minst 34 personer ska ha dött och uppåt 125 personer ska ha skadsats i samband med att en personbil kört in i en buss och orsakat en kraftig explosion.

Händelsen inträffade i närheten av en park i centrala delarna av Turkiets huvudstad Ankara. Enligt uppgifter till Reuters ska ha skott ha hörts kort efteråt, samtidigt som ett tiotal fordon började brinna.

Sprids på sociala medier

På sociala medier sprids bilder från platsen i rasande takt och nu begär en domstol i Ankara att bland annat Facebook och Twitter blockeras, uppger Sky news, som refererar till lokala medier.

Turkiska radio- och tv-myndigheten har också utfärdat ett tillfälligt förbud mot att visa bilder från platsen och på offren.

PKK tros ligga bakom

Bombdådet uppges vara en aktion från det förbjudna kurdiska arbetspartiet, PKK.

– Den här attacken tycks ha utförts av PKK eller en organisation med anknytning till dem, säger källan till Reuters.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag