Nu berättar sambon Dominika Peczynski berättar om festkvällen som spårade ur. Foto: LISA MATTISSON EXPNu berättar sambon Dominika Peczynski berättar om festkvällen som spårade ur. Foto: LISA MATTISSON EXP
Nu berättar sambon Dominika Peczynski berättar om festkvällen som spårade ur. Foto: LISA MATTISSON EXP
Dominika bekräftar för Expressen att sambon har minnesluckor och inte kommer ihåg allt vad som hände under kvällen Foto: LISA MATTISSONDominika bekräftar för Expressen att sambon har minnesluckor och inte kommer ihåg allt vad som hände under kvällen Foto: LISA MATTISSON
Dominika bekräftar för Expressen att sambon har minnesluckor och inte kommer ihåg allt vad som hände under kvällen Foto: LISA MATTISSON

Dominika Peczynski om festkvällen: "Han har ringt och bett om ursäkt"

Publicerad

Förre finansministern Anders Borg minns inte att han kallade kvinnor för "hora" och slampa" på sommarfesten skärgården. 

Nu, i efterhand, har han fått ringa runt till vänner och bekanta och be om ursäkt för sitt beteende.

Sambon Dominika Peczynski berättar för Expressen:

– Jag var någon annanstans, nere vid bryggan, så jag såg ingenting av detta.

Själv skriver Anders Borg till DI att det inte ska upprepas.

”Jag vill gärna tillägga att jag naturligtvis kommer ta hjälp och stöd för att säkra att detta inte upprepas”, skriver han i ett meddelande till tidningen.

 

Till familjefesten ute på en skärgårdsö var ett 50-tal gäster inbjudna, däribland den förre moderate finansministern Anders Borg, sambon Dominika Peczynski och två tidigare statssekreterare. 

Men något hände mitt under festligheterna. Anders Borg ska plötsligt ha förändrats och börjat kalla kvinnor för "hora" och "slampa" – och även uppträtt hotfullt. 

 

LÄS MER: Anders Borg om festen: "Jag fick en blackout" 

 

Först i efterhand ska exministern ha insett att han uppträtt mycket olämpligt på festen. 

Under fredagen gick han själv ut i sociala medier, där han bad om ursäkt för sitt beteende: "Jag har fått höra i efterhand att jag betedde mig mycket olämpligt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig. Känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende", skriver han. 

Får stöttning

Samtidigt möts Anders Borg av stor stöttning i sociala medier – bland annat från före detta partikolleger. Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister, kommenterade Anders Borgs inlägg med en emoji – en hund med ett hjärta i munnen.

LÄS MER: Kollegernas stöd till Anders Borg: "Ta hand om dig" 

 

Han stöttas också av kärleken Dominika Peczynski. Hon bekräftar för Expressen att sambon har minnesluckor och inte kommer ihåg allt vad som hände under kvällen: 

– Det är ju bara det han skrev på fb. Han minns ju inte vad som har hänt, säger hon i ett sms till Expressen. 

 

Dominika bekräftar för Expressen att sambon har minnesluckor och inte kommer ihåg allt vad som hände under kvällenFoto: LISA MATTISSON

Såg inte vad som hände

Dominika såg inte själv på vilket sätt sambon betedde sig illa:

– Jag var någon annanstans, nere vid bryggan, så jag såg ingenting av detta, säger hon. Ingen av oss kan ju ens bekräfta att detta har hänt. Vi har själva fått höra allt i efterhand. 

 

LÄS ÄVEN: Jing Millington: Vi behöver prata könsnormer – även med män som Anders Borg 

 

Nu har Anders Borg ringt runt vänner och bekanta och bett om ursäkt. 

– Ja, han har ringt både till värden och några gäster och bett om ursäkt. Inte alla, eftersom det är svårt att få överblick på exakt alla som var där. Det var en ganska stor fest. 

Ska söka hjälp

Själv skriver Anders Borg till DI att det inte ska upprepas.

”Jag vill gärna tillägga att jag naturligtvis kommer ta hjälp och stöd för att säkra att detta inte upprepas”, skriver han i ett meddelande till tidningen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag