Dominika Peczynski går med i L – på grund av Sabuni

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: KARINA LJUNGDAHL / IBL
Foto: ADAM IHSE /TT / TT NYHETSBYRÅN

Dominika Peczynski väljer bort maken Anders Borgs parti Moderaterna. 

I stället meddelar PR-profilen att hon nu gått med i Liberalerna – på grund av Nyamko Sabuni.

”Anders har inga synpunkter på vad jag röstar på, så länge det är ett Alliansparti, vilket jag hoppas och tror att Liberalerna är”, skriver Peczynski i ett sms.

Dominika Peczynski är sedan slutet på förra året gift med den förre moderata finansministern Anders Borg.

Men på torsdagen kom beskedet på sociala medier att Peczynski har gått med i Liberalerna. På Facebook skriver hon att hon för första gången i sitt liv gått med i ett parti ”på grund av och tack vare denna fantastiska människa” – följt av en bild på Nyamko Sabuni.

Inlägget avslutas med hashtaggen #teamnyamko.

Förra fredagen valdes favorittippade högerkandidaten Nyamko Sabuni till Jan Björklunds efterträdare som partiledare för Liberalerna.

I ett sms utvecklar Dominika Peczynski beslutet. Hon kommenterar då det faktum att hon nobbar maken Anders Borgs parti Moderaterna. 

”Jag har mestadels röstat på Folkpartiet/Liberalerna sedan jag blev gammal nog att rösta. Anders har inga synpunkter på vad jag röstar på, så länge det är ett Alliansparti, vilket jag hoppas och tror att Liberalerna är”, skriver Peczynski. 

Peczynski berättar att hon sedan länge känner Sabuni. 

”Nyamko känner jag sedan gammalt, håller med henne om det mesta och respekterar henne djupt, både som väninna och som politiker.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.