Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dominika om barndrömmen med Anders: ”Han vill inte”

Dominika Peczynski berättade för Niklas Svensson om hur det kändes precis innan hon och Anders Borg skulle gå ut offentligt med deras förhållande.
På lördagen gästade Anders Borg och Dominika Peczynski TV4:s ”Nyhetsmorgon”.
Anders Borg och Dominika Peczynski har varit tillsammans sedan 2015.
Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL
I programmet berättar Dominika Peczynski att hon vill ha barn – till skillnad från Anders Borg.

Anders Borg och Dominika Peczynski är gifta och har fått var sin skara bonusbarn.

Men paret planerar inte att skaffa några egna – där har Borg sagt nej. 

– Jag vill det, men en viss person ville inte det, säger Peczynski när paret intervjuas ihop i Nyhetsmorgon i TV4. 

För fyra år sedan fick allmänheten veta att tidigare finansministern Anders Borg och Dominika Peczynski, entreprenör och artist, är tillsammans.

Paret gifte sig 2018 och bor ihop i en sjurumslägenhet på Östermalm i Stockholm. På lördagsmorgonen gästade Borg och Peczynski TV4-programmet Nyhetsmorgon för att berätta om sitt förhållande. 

– Vi har en väldigt bra och fin kärleksrelation. Hon betyder väldigt mycket för mig. Vi har familj och jobbar mycket ihop. Vi pratar mycket och stöttar varandra när det är intensiva perioder, säger Borg i programmet. 

Borg och Peczynski om kärleken

Både Borg och Peczynski har barn från tidigare förhållanden. Borg har tre barn med ex-frun Susanna Ölander Borg: Ludvig, 22, Hanna, 18, och Sarah, 18. Dominika har dottern Hannah, 19, och sonen Harry, 8. 

– Det är enklare att bygga en relation när man är vuxen. Vi har barn, och det är något att pussla ihop. Men Dominika har en son som är åtta och det är väldigt roligt för mig. Mina barn är vuxna. Nu får jag ett barn som fortfarande är i fasen med sagostunder. Barn i den åldern är ju väldigt mysiga, säger Borg. 

”Anders vill inte ha barn”

Peczynski hade planer på att se till att den hoppusslade familjen skulle få ett sjätte barn – men då sa Borg nej. 

– Jag vill det, men en viss person ville inte det. Man kan tycka att fem räcker, men jag hade absolut kunnat tänka mig det. Men det var inga långa förhandlingar, säger Peczynski. 

Borg är 51 och Peczynski är 49. Men att inleda en kärleksaffär i medelåldern kommer bara med fördelar, menar den senare. 

– Jag tycker att det inte finns några utmaningar. Vi är vuxna, vi vet vad vi vill, vi vet vad vi ska förvänta oss. Jag tycker att det är bra att träffas i vår ålder. Jag tycker synd om unga som tvingas välja vilken de ska vara med, säger Peczynski. 

”Reflekterar över föräldraskap”

Borg har tidigare, i en intervju med Expressens Niklas Svensson, berättat att han i efterhand känner att han brast som förälder när han var finansminister. Jobbet tog väldigt mycket tid – på familjens bekostnad. 

– Nu är mina barn så stora och de är på väg att ge sig ut på olika utbildningar och sånt och det är klart att man reflekterar över föräldraskap, sa Borg då. 

– Det är ju få som tycker att de varit en perfekt förälder och jag tycker nog att jag har en del att tänka över där.

TV: Anders Borg om relationen med Dominika Peczynski

Gästade Direkt med Niklas Svensson tidigare i höst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.