Dömdes till livstids för mord – får livstid igen

Travis McMichael döms till livstids fängelse för både mord och hatbrott, efter att han jagat och skjutit 25-årige Ahmaud Arbery i Georgia.
Foto: STEPHEN B. MORTON / AP TT NYHETSBYRÅN

Travis McMichael har tidigare dömts till livstids fängelse för mordet på 25-årige Ahmud Arbery i Georgia i USA, tillsammans med sin pappa och granne.

Nu döms far och son till livstids fängelse igen – för hatbrott mot Arbery. 

Grannen William Bryan får ett 35 år långt fängelsestraff. 

– Ni agerade som ni gjorde på grund av hans hudfärg, säger domaren enligt Reuters.

I november förra året dömdes Travis McMichael, 35, hans pappa Gregory McMichael, 65, och grannen William Bryan, 52, till livstids fängelse för mordet på Ahmaud Arbery. 

De tre förföljde 25-åringen i en pick-up i Brunswick, Georgia, sedan sköt Travis McMichael Arbery med ett hagelgevär. Grannen William Bryan filmade dådet.

Mordet inträffade i februari 2020, tre månader före George Floyd mördades i Minnesota. Många har likt fallet Floyd sett det som ett uttryck för förtryck och övervåld mot svarta.

Döms igen – för hatbrott

I februari i år inleddes ytterligare en rättegång efter mordet på Ahmaud Arbery. Den här gången handlade det om hatbrott – där de tre tidigare livstidsdömda stod åtalade igen. 

Domstolen slog fast att alla tre förföljt och attackerat Arbery på grund av hans hudfärg. 

Travis McMichael och hans pappa döms nu till livstids fängelse för även det brottet. Grannen döms i sin tur till 35 års fängelse för hatbrott, ovanpå sin tidigare livstidsdom. 

 – De här tre djävularna har haft sönder mitt hjärta i delar som varken kan hittas eller repareras, sa Arberys pappa under rättegången enligt Reuters. 

Männen körde efter Arbery – sköt ihjäl honom med hagelgevär

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.