Dömde Trumpchefens villa såld – för 87 miljoner

Resultaten från Mueller-rapporten.
Herrgården såldes för 10 miljoner dollar – drygt 87 miljoner kronor.
Foto: Corcoran
Paul Manafort.
Foto: JOSE LUIS MAGANA / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort har sålt sin herrgård i lyxiga The Hamptons i New York.

Villan gick för 10 miljoner dollar – drygt 87 miljoner kronor.

– Den är ett rivningsprojekt vid det här laget, säger en källa till New York Post.

Paul Manafort, 72, var Trumps kampanjchef mellan juni och augusti 2016. Han var också en av de som ex-presidenten senare benådade innan sin avgång.

Manafort dömdes inom ramen för Rysslandsutredningen för en rad brott, bland annat skattebrott, brott mot baklagarna och för att ha hemlighållit ett bankkonto i utlandet. Fängelsestraffet skulle avtjänas i sju år – i stället blev det knappt två år.

Domarna ledde dock till att ex-kampanjchefen blev av med en rad fastigheter. Och nu har han valt att sälja en av de sista som han tilläts behålla.

Manafort säljer lyxherrgården

Fastigheten i fråga är en lyxherrgård i området The Hamptons i New York. Den innefattar tio sovrum, en tennisbana, pool, basketplan, minigolfbana och vattenutsikt. 

När affären var klar gick fastigheten för hela 10 miljoner dollar – motsvarande drygt 87 miljoner kronor, rapporterar New York Post.

Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort har sålt sin herrgård i lyxiga The Hamptons.
Foto: Corcoran

Enligt tidningen skedde affären under stor tystnad förra veckan. Det är ännu inte känt vem som har köpt herrgården – men en källa säger att den ska ha lämnats i dåligt skick.

– Den är i ett så dåligt skick att det är osannolikt att köparen kommer att behålla den som den är. Den är ett rivningsprojekt vid det här laget, säger källan.

Herrgården är inte den enda fastigheten som Manafort nu vill tjäna in på. Han har även lagt ut lyxlägenheten i Chinatown i New York City till försäljning. Lägenheten, som han äger tillsammans med dottern Andrea Manafort Shand, ligger ute för knappt tre miljoner dollar – ungefär 25 miljoner kronor.

Se mer

Paul Manafort dömdes på åtta punkter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.