Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dömd sol- och vårare häktas för våldtäkter

En man i 60-årsåldern häktas misstänkt för att ha begått fem våldtäkter i Värmland, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

Mannen är en tidigare dömd sol- och vårare som utsatte flera kvinnor för bedrägerier för ett tiotal år sedan. Efter det har han bytt namn och flyttat till Värmland.

Nu har varit i kontakt med en rad kvinnor på olika dejtingsajter, där han utgivit sig för att vara en annan person. De flesta brottsoffren är födda på 1990-talet och några av dem hade stämt träff med mannen i hans hem i tron om att han var en annan yngre person.

En kvinna kontaktade polisen, som sedan kom i kontakt med fler brottsoffer.

Den misstänkte nekar till brott. Åklagaren berättar för NWT att åtal egentligen skulle väckas inom de närmaste dagarna, men att utredningen har växt med ytterligare anmälningar mot mannen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.