Dömd för övergrepp mot barn - friades

Publicerad
Uppdaterad
Han dömdes till fängelse för våldtäkt av barn i tingsrätten. I går friade hovrätten mannen från alla misstankar.
Han dömdes till fängelse för våldtäkt av barn i tingsrätten. I går friade hovrätten mannen från alla misstankar. Den 30-årige mannen träffade en 13-årig flicka i Vällingby i juni förra året. De åkte tillsammans hem till mannens lägenhet i Bromma. Där ska han ha förgripit sig sexuellt på flickan. Tingsrätten ansåg att flickans berättelse var trovärdig och dömde 30-åringen till ett års fängelse.

"Kan inte ha hunnit"

Hovrätten är av annan åsikt. Efter att ha studerat telefonlistor och vilka mobilmaster som 30-åringens telefon kopplats upp mot har den kommit fram till att mannen haft 29 minuter på sig att köra från Rissne, hämta flickan, förgripa sig på henne och åka mot Hässelby. En tidsmässig omöjlighet menar hovrätten. - Jag delar uppfattningen att det är tajt, men det är inte omöjligt, säger kammaråklagare Henrik Söderman.
reter

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag