Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Domaren om islam: "Äcklad av denna sekt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Jag undrar om Reinfeldt skulle känna lika stor nyfikenhet om hans egen dotter blev våldtagen av ett gäng Muslimer?", skriver Lisen Persson bland annat anonymt. När Expressen vill ha en kommentar vill hon inget säga.
Värmlands tingsrätt i Karlstad.
Foto: Ylwa Svensson

Lisen Persson, domare i Värmlands tingsrätt, ska döma brottsmisstänka opartiskt.

Men i det fördolda har hon bestämda uppfattningar om olika folkgruppers brottsbenägenhet.

"Dessutom så är varje MENAman som släpps in i Sverige en potetiell våldtäcktsman", skriver hon om människor från Mellanöstern och Nordafrika.

Lisen Persson är kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Hagfors och sedan årsskiftet tjänstgör hon också som domare i Värmlands tingsrätt.

På hatsajterna har hon skrivit tusentals kommentarer - många av dem om islam och muslimer.

På Avpixlat skrev hon våren 2013 att "Religionsfrihet ska INTE råda i Sverige" och vidare i en annan kommentar på samma sajt:

"Ska vi tillåta Islam i Sverige? Jag är äcklad av denna sekt. Hur djävla ´mysiga´ och ´tolleranta´ ska en nation vara egentligen?"

Vid flera tillfällen gör hon påståenden om muslimers brottsbenägenhet:

"Muslimer har en tradition av att kasta sten för att få sin röst hörd. Inför utvisning på livstid om de så mycket som tänker tanken."

"Potetiell våldtäcktsman"

"Dessutom så är varje MENAman som släpps in i Sverige en potetiell våldtäcktsman. Men det får det väl ´kosta´ verkar det som!"

Våren 2013 skrev hon på Avpixlat om dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldts varningsrop om minskad tolerans i samhället:

"Jag undrar om Reinfeldt skulle känna lika stor nyfikenhet om hans egen dotter blev våldtagen av ett gäng Muslimer? Hans föräldrar blev rånade och misshandlade av ett gäng Muslimer? Enligt BRÅ är det inte ekonomi och misslyckande som är största orsaken - det är attityden. Läs Koranen."

Avböjer att kommentera

När Expressen träffar Lisen Persson avbryter hon intervjun direkt. Hon skriver sedan i ett mejl: "Jag svarar inte på några frågor."


LÄS ÄVEN:

Domare i migrationsfrågor sprider rasism

SD-nämndeman: "Deportera packet"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.