Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domare sätter ner foten – ändrar inte valresultatet

Joe Biden skarpa kritik mot Trump-administrationen
Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

I USA har en federal domare avslagit en stämningsansökan från flera republikaner som velat tvinga vicepresident Mike Pence att ändra utkomsten i förra årets presidentval, enligt Reuters.

Enligt rätten saknar anmälarna makten att ändra valresultatet.

Bakom stämningsansökningen står Texas-republikanen Louie Gohmert och flera republikanska politiker i Arizona, som likt Donald Trump hävdar att valfusk ligger bakom Joe Bidens vinst i förra årets presidentval.

I den nu avslagna ansökningen ville de tvinga vicepresident Mike Pence att utse Trump som vinnare när kongressen räknar elektorsrösterna nästa vecka.

Reuters har sökt en kommentar från Trumpadministrationen som inte velat kommentera uppgifterna utan hänvisat till Pence – som i sin tur inte heller vill kommentera nyheten.

Utlovar bevis 6 januari

Trump har vid flera tillfällen försökt ändra utkomsten av presidentvalet till sin egen favör – men ännu har han inte kunnat presentera några hårda bevis för det storskaliga valfusk som han anklagar demokraterna för.

Natten mot lördag twittrade dock presidenten att avgörande bevis kommer att presenteras den 6 januari.

”Vi ses i Washington D.C”, skriver Trump.

Donald Trumps vändning – skriver under stödpaket

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.