Domare i migrations-frågor sprider rasism

GÖTEBORG. Domaren Barbro Johansson sitter i migrationsdomstolen och avgör om flyktingar ska få stanna i Sverige eller utvisas.

Expressen - som i dag inleder en stor granskning av nämndemän - kan nu avslöja hur hon i hemlighet vill ha ett Sverige med vit befolkning och uppmanar militären att mota bort alla muslimer från landet.

"Skäms på er era parasiter!", skriver hon om ensamkommande flyktingbarn.

Expressen har granskat drygt 6 000 personer från alla partier som valdes till nämndemän, alltså förtroendevalda domare, från årsskiftet. Tillsammans med Researchgruppen har vi kunnat identifiera flera av dem som anonymt uttryckt sig rasistiskt, hatiskt eller fördomsfullt om olika folkgrupper på hatsajter som Avpixlat, Fria tider och Exponerat.

En av de granskade är SD-politikern Barbro Johansson, som sedan årsskiftet sitter i förvaltningsrätten i Göteborg, som också är en av landets fyra migrationsdomstolar. Det innebär att Johansson bland annat dömer i mål där asylsökande överklagat avslag på ansökningar om uppehållstillstånd - beslut som kan leda till utvisning från Sverige.

Flitig skribent på hatsajter

Men i det fördolda har Barbro Johansson, under antaget namn, skrivit flitigt på hatsajterna. På Fria tider skrev hon förra vintern om somalier:

"Vore det inte bättre att fundera på varför så många anses vara mentalsjuka/sinnessjuka i Somalia. 1. Kan det ha med inavel att göra? 2. Kan det ha med islam att göra? 3. Kan det ha med koranskolan/imamerna att göra?"

Just muslimer drar till sig Johanssons ilska. På Avpixlat kom hon med följande uppmaning: "Lås alla grindar och täpp till alla hål som finns vid gränserna, kalla in militären som kan bevaka stadsporten.....alla måste uppoffra sig och mota mohammed i grind."

"Dom kommer i FLOCK"

I flera kommentarer skriver hon om ensamkommande flyktingbarn som hon bland annat kallar "parasiter". I en kommentar på Avpixlats föregångare Politiskt inkorrekt skrev hon:

"Jag är så trött på att höra detta svammel om ensamkommande efersom det ALDRIG kommit hit några ensamma. Dom kommer i FLOCK. O försök inte med att det är sååå synd om för de har gått över stock o sten för att komma hit....dretsnack."

När hennes hemkommun Göteborg öppnade ett härbärge för att ta emot romska EU-migranter kallade hon det för "gratis hotellrum för turistande zigenare på skattebetalarnas bekostnad". På Fria tider skrev hon också om romska tiggare:

"Ni får för era pengar göra vad ni vill, i Gbg ligger dom alla med Röva i vädret hela dagarna istället för att göra någon som helst nytta".

Nekar

På Fria tider gav hon också en bild av vilket Sverige hon vill se: "Sverige är ett land med vit befolkning, och så ska det förbli, alla har ju inte avlat 8,dels mulatter".

När Expressen träffar Barbro Johansson på förvaltningsrätten vill hon först inte svara på frågor om kommentarerna. Sedan upprepar hon gång på gång att hon inte skrivit kommentarerna. Inte heller vill hon kännas vid sin mejladress - som är kopplad till hennes kommentatorskonto - trots att hon vid flera tillfällen också använt den i myndighetskontakter.

Senare i intervjun svarar hon följande på frågan om varför hon skrivit kommentarerna:

– För att du ska få nåt att fråga om.

Jag ställer frågorna nu och jag vill ha svar.

– Du får vända dig till nån annan om du vill ha svar.


LÄS ÄVEN:

Domaren om islam: "Äcklad av denna sekt"

SD-nämndeman: "Deportera packet"

Nämndemän är domare

O Nämndemän är förtroendevalda domare i tings-, hov-, förvaltnings- och kammarrätter. De utses av kommun- och landstingsfullmäktige.

O En nämndemans röst väger lika tungt som en professionell domares, men är röstsiffrorna jämna har ordförande utslagsröst. I tingsrätt och förvaltningsrätt är nämndemännen i majoritet, i hov- och kammarrätt är de professionella domarna i majoritet.

O I kraven för att få bli nämndeman finns att personen inte får vara försatt i konkurs. Domstolen begär också ut ett belastningsregisterutdrag.

O Nämndemännen ska visa "omdöme, självständighet och att du är en förtroendeingivande person" som det står i informationen från Domstolsverket. Nämndemännen är politiskt utsedda men ska agera opartiskt och opolitiskt i uppdraget.

Barbro Johansson dömer i migrationsdomstolen - på kvällstid har hon spridit rasism anonymt på nätet

Vore det inte bättre att fundera på varför så många anses vara mentalsjuka/sinnessjuka i Somalia?

1. Kan det ha med inavel att göra?

2. Kan det ha med islam att göra?

3. Kan det ha med koranskolan/imamerna att göra?

Lås alla grindar och täpp till alla hål som finns vid gränserna, kalla in militären som kan bevaka stadsporten..... alla måste uppoffra sig och mota mohammed i grind.

Jag är så trött på att höra detta svammel om ensamkommande efersom det ALDRIG kommit hit några ensamma. Dom kommer i FLOCK. O försök inte med att det är sååå synd om för de har gått över stock o sten för att komma hit....dretsnack.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.