Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dokumenten: Så kan MP stoppa förbifarten

Köer på Essingeleden i Stockholm. Foto: Pelle Ericsson

Framtiden för Förbifart Stockholm är en fråga för Stockholmsregionen, har Åsa Romson, MP, sagt till bland annat Sveriges Radio.

Men dokument som Expressen.se har tagit del av visar att projektet skulle kunna rivas upp av ett regeringsbeslut.

– Det känns som att de hittar på alla möjliga ursäkter för att inte lämna besked och då också ta ansvar, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, M.

Och nu säger Romson att Miljöpartiet fortsätter att driva frågan om ett byggstopp.

Miljöpartiet är sedan tidigare motståndare till Förbifart Stockholm och vill hellre se en satsning på kollektivtrafiken. Om det blir regeringsskifte i höst kommer troligen Miljöpartiet att sitta i regeringsförhandlingar och frågan är då om förbifarten kommer att påverka överläggningarna.

När man frågar ledande Miljöpartister får man svaret att frågan ska avgöras lokalt.

– Om förbifarten ska byggas eller ej är en fråga för stockholmarna, både i Stadshuset och i landstinghuset. Landstinget äger kollektivtrafikfrågan och det är på den nivån som väljare kan påverka om förbifarten ska byggas eller ej, har språkröret Åsa Romson tidigare sagt till SR.

Men enligt ett dokument skrivet av tjänstemän på näringsdepartementet, som Expressen har tagit del av, framgår det att en eventuellt ny regering ensam kan avgöra frågan.

"Det finns inga bindningar som gör att regeringen måste inhämta mandat från riksdagen för att stoppa projektet. Det finns inget i laget om trängselskatt eller i den proposition om införande av trängselskatt i Stockholm som följde efter lagen infördes som förbinder förbifarten med riksdagen", står det i promemorian.

"Försöker mörka"

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, M, tolkar det som att Åsa Romson medvetet försöker ducka frågan.

– Jag upplever just, i nästan alla uttalanden, att det känns som att Åsa Romson, och det blir ju tillsammans med Stefan Löfven, försöker mörka i en fråga som är så viktig för Stockholmsregionen. Det känns som att de hittar på alla möjliga ursäkter för att inte lämna besked och då också ta ansvar. Vilken regering som helst kan fatta vilket beslut som helst. Det finns inget som binder, säger Elmsäter-Svärd.

Finns det inte någon poäng i att låta stockholmarna säga sitt?

– Det är självklart eftersom vi vet att åtta av tio stockholmare vill ha förbifarten. Men då måste Åsa Romson vara ärlig eftersom MP tidigare, och så här långt, har varit så ärliga att tala om att de pengar som används för förbifarten ska användas till något annat. Just nu åker de land och rike runt och lovar vad de ska göra för de här pengarna. I så fall borde de vara ärliga till resten av landet, eller ärliga mot stockholmarna. Vad händer med förbifarten vid en eventuell röd-grönregering.

Ska fortsätta driva frågan

Åsa Romson säger till Expressen.se att Miljöpartiet fortsatt driver frågan om att inte bygga förbifarten.

– Vi kommer att driva att infrastrukturpengarna i storstäderna, inklusive Stockholm, kommer att gå till kollektivtrafik i första hand, inte till motorvägsprojekt. Och vi kommer att driva att inte bygga förbifarten utan att bygga ut kollektivtrafiken.

Åsa Romson säger att citatet om "förbifarten ska byggas eller ej är en fråga för stockholmarna" bygger på en hypotetisk situation med en röd-grön regering men där den borgerliga alliansen får majoritet i Stockholms stad och i landstinget.

– Om det skulle inträffa blir det svårt att prioritera om trängselavgifterna till kollektivtrafik eftersom Miljöpartiet anser att stockholmarna själva ska bestämma vart pengarna ska gå. Där tycker de borgerliga partierna i Stockholm och i landstinget att pengarna ska gå oavkortat till förbifarten.