Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dokumentär kastar nytt ljus över mordet på Olof Palme

Foto: RUE DES ARCHIVES / IBL
Foto: POLISEN / TT NYHETSBYRÅN PRESSENS BILD

Efter 32 år är mordet på Olof Palme fortfarande ett mysterium.

Nu sätter dokumentärfilmaren ­Mikael Hylin nytt ljus på polisutredningen:

– Vi kommer att presentera helt unikt material som inte längre finns tillgängligt för allmänheten, säger han till Aftonbladet

Filmaren Mikael Hylins nya dokumentärserie i sju delar, som har fått namnet ”Palme, Träsket och mordrättegångarna”, börjar sändas den 5 april på TV3 och Viaplay

Bakom ligger 15 års research- och intervjuarbete.

– I dokumentären finns unikt bevismaterial och intervjuer som jag samlat på mig ända sedan 2002, där många uppgifter i dag återigen är belagda med förundersökningssekretess, säger Mikael Hylin till Aftonbladet.

Polisutredningen kan läggas ner

I den nya Palmedokumentären får tittarna lyssna till både nya och gamla vittnesmål. Men också berättelser från människor som kände privatpersonen Olof Palme. Personer som var på plats i biosalongen före mordet hörs också berätta om sina iakttagelser. LIksom poliser och dåvarande Sovjetunionens ambassadör. 

Utredningen kring mordet på Olof Palme leds av stjärnåklagaren Krister Peterson. Men frågan är: Hur länge till?

Starka indikationer

Mikael Hylin är övertygad om att polisutredningen efter olösta statsministermordet kommer att läggas i träda: 

– Jag har ingen insyn i Palmegruppens arbete, men jag har fått väldigt starka indikationer på att det här är något som inte kommer att pågå särskilt länge till, säger Mikael Hylin till Aftonbladet. Vad jag vet är Krister Peterson ditsatt för att avsluta. Få ordning på det och avsluta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.