Mordplatsen i Alby. Seedys familj är samlad. Foto: Fredrik Persson
Mordplatsen i Alby. Seedys familj är samlad. Foto: Fredrik Persson

"Dödsskotten var en hämnd"

Publicerad
Uppdaterad
Mördade Seedys familj är övertygad:
Dödsskjutningen var en hämnd - och 19-åringen lurades till platsen under falska förespeglingar.
- Det här är vi helt säkra på och det har vi berättat för polisen, säger Amina, som är gift med offrets storebror.
Seedy Rahmam Jammeh.
Seedy var hemma hos sin mamma i fredags kväll när han fick ett telefonsamtal. Han sa till henne att han skulle ut en stund - men kom aldrig hem igen.
Seedy Rahmam Jammeh sköts med två skott i ryggen vid bassängkanten vid Grindtorpsskolan i Alby, där han befann sig med sina vänner.

Dog på sjukhuset

Mördaren flydde samma väg som han kommit - nerför trapporna bredvid bassängen.
Larmet kom 00.30. Något senare hade Seedy avlidit på sjukhuset.
I går förhördes flera av 19-åringens familjemedlemmar.
Amina, gift med den mördade Seedy Rahman Jammehs storebror Momodou Dampha, säger att familjen är övertygad om att Seedy hamnat i tjafs med någon - och att dödsskjutningen var en hämnd.
Uppgifterna har lämnats till polisens utredare.
- Allt tyder på att dådet var välplanerat. Mördaren var maskerad, beväpnad och smög upp bakom Seedys rygg, säger Amina.
Hon understryker också att skylten som visar vägen till Grindtorpsskolan - där mordet skedde - skruvats ner före mordet.
- Vår teori är att det gjorts för att försvåra för ambulans och polis att hitta till platsen, säger hon.
Polisen kartlägger nu 19-åringen sista tid i livet i detalj och enligt Hesam Akbari, informationsansvarig vid Södertörnspolisen, undersöks uppgifterna om planlagt mord.

"Ett tänkbart scenario"

- Det är ett tänkbart scenario, men det finns ingenting i vår kartläggning av offret som pekar på att det skulle finnas någon hotbild.
- Ett annat scenario är att fel person blivit skjuten. Men vi vill vi inte låsa fast oss vid en teori, utan jobbar brett.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag