Dödssjuke miljonären rörd till tårar av Brigitte Macrons ord

Här får president Macron en örfil
Bernard Tapie avled nyligen i magcancer.
Foto: DOMINE JEROME/ABACA / STELLA PICTURES
Franske presidentfrun Brigitte Macron.
Foto: LAFARGUE RAPHAEL/ABACA / STELLA PICTURES

Franske presidentfrun Brigitte Macron rörde dödssjuke mångmiljonären Bernard Tapie till tårar.

Det avslöjas i en ny bok enligt Gala.

Affärsmannen och politikern Bernard Tapie avled den 3 oktober i sviterna av magcancer vid 78 års ålder. 

– Jag och min fru är djupt berörda av beskedet om Bernard Tapies död. Tapies ambition, energi och entusiasm var en inspirationskälla för generationer av fransmän, sade president Emmanuel Macron.

Den nya boken ”Le Traître et le Néant” (”Förrädaren och tomheten”), som släpptes i veckan, avslöjar att Brigitte Macron och Bernard Tapie kom mycket bra överens och att presidentfrun gjorde något som berörde mångmiljonären djupt strax före hans död.

Brigitte Macron ringde tidigare i år chefen för Gustave Roussy-centret i Villejuif där Tapie behandlades för cancer. Chefen berättade senare för Tapie vad Brigitte Macron hade sagt:

– Ta väl hand om honom, han är viktig för Frankrike.

Bernard Tapie rördes till tårar av Brigitte Macrons ord.

”Det var väldigt genuint från bådas sida”

Det var journalisten Jacques Séguéla som satte Tapie i kontakt med Brigitte Macron. 

– En dag bad han mig introducera honom för Brigitte och jag sade att jag skulle försöka, säger Jacques Séguéla till bokens författare.

När Séguéla ringde Brigitte Macron om detta svarade hon:

– Ja, jag vill träffa honom. Jag föreslår att detta görs hemma och inte på Élysée så att det inte finns några fotografer i närheten.

Bernard Tapie och Brigitte Macron kom genast bra överens enligt Jacques Séguéla.

– Brigitte Macron träffade honom flera gånger. Det var väldigt genuint från bådas sida, säger Jacques Séguéla till bokens författare.

Bernard Tapie blev mångmiljonär på att bland annat köpa och sälja företag. Han köpte Adidas 1990 och uppges ha sålt företaget för sex gånger så mycket tre år senare. Han ägde också franska fotbollsklubben Olympique Marseille och La Vie Claire, en butikskedja för hälsovårdsprodukter. 

Frankrike erkänner ansvar för folkmordet i Rwanda

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.