Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dödssiffran stiger efter regnet i Thailand

Regnet fortsätter att ösa ner i södra Thailand.
Foto: Tt / EPA
Tusentals byar står delvis under vatten.
Foto: AP/TT
En djurpark varnar för att deras krokodiler har rymt. Bilden är från ett tidigare tillfälle.
Foto: AP

Regnet fortsätter att ösa ner i södra Thailand.

Och dödssiffran stiger: Nu har minst tolv personer dött, uppger AFP.

Samtidigt varnar en djurpark för att deras fem meter långa krokodiler har rymt i översvämningarna.

Den senaste veckan har regnet öst ner i de södra delarna av Thailand. Det är ett ovanligt kraftigt monsunregn som har drabbat flera provinser.

Nu stiger dödssiffran till tolv personer, enligt AFP.

Tusentals byar står delvis under vatten – och totalt har mer än 700 000 personer drabbats.https://twitter.com/ThaiPBSNews/status/817616249521774593


LÄS MER: Svenska familjen fast i Bangkok efter regnet


Folk har inte bara fått sina hem förstörda. Skolor har hållits stängda, tågräls har slitits loss av våldsamma vattenmassor, vägar ha förvandlats till kanaler och flyg har blivit rejält försenade.

Skyfallet i Thailand kommer mitt i turistsäsongen

Det kraftiga regnet kommer mitt i turisternas högsäsong. Det har drabbat bland annat de populära öarna Koh Tao och Koh Samui på östkusten.

Tusentals turister har påverkats. Flera har fått sina flyg försenade, många har valt att lämna sina hotell och resa till andra delar av landet medan en del försöker göra det bästa av situationen och badar i vattenmassorna.


LÄS MER: Svenskarna fast i Thailands regnkaos


Enligt meteorologer i Thailand kommer regnet att fortsätta ösa ner i minst två dagar till. De har varnat för översvämningar i åtta av de värsta drabbade provinserna.

– Situationen är väldigt illa i dag och i morgon. Det regnar fortfarande kraftigt, säger den meteorologiska talespersonen Junjuda Pornsri till AFP på lördagen.

Varning för krokodiler på rymmen

Hon berättar att det under natten till lördag föll rekordmycket regn i staden Nakhon Si Thammarat: 162 millimeter.


LÄS MER: Kaoset i Thailand: "De flesta försöker ta sig härifrån"


I samma provins varnar Talad Zoo för att några av deras fem meter långa krokodiler har rymt i vattenmassorna. Det skriver en reseskribent på Twitter, med hänvisning till en lokal journalist.https://twitter.com/RichardBarrow/status/817609669354999808


Och det är inte första gången den skräckinjagande reptilen är på rymmen efter översvämningar i Thailand. Samma sak hände i Bangkok 2011, då hundratals krokodiler lyckades ta sig loss i samband med att regnet sköljde fram.

Den senaste veckan har det även regnat kraftigt i norra Malaysia. Tusentals personer har varit tvungna att evakueras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.