Andreas Lubitz led av depression och hade kontakt med flera läkare. Foto: Getty ImagesAndreas Lubitz led av depression och hade kontakt med flera läkare. Foto: Getty Images
Andreas Lubitz led av depression och hade kontakt med flera läkare. Foto: Getty Images
149 personer befann sig ombord på Germanwings-planet. Foto: Picturematt/Rex149 personer befann sig ombord på Germanwings-planet. Foto: Picturematt/Rex

149 personer befann sig ombord på Germanwings-planet.

 Foto: Picturematt/Rex
Räddningsarbetare går igenom vrakdelarna från det krachade planet. Foto: BullsRäddningsarbetare går igenom vrakdelarna från det krachade planet. Foto: Bulls

Räddningsarbetare går igenom vrakdelarna från det krachade planet.

 Foto: Bulls

Dödspiloten Andreas Lubitz sista mejl

Publicerad

Germanwings-piloten Andreas Lubitz sista mejl har publicerats av tyska tidningen Bild.

Mejlet avslöjar den deprimerade andrepilotens rädsla för att mista sin syn.

Bara två veckor efter att mejlet skickades till läkaren kraschade Andreas Lubitz ett passagerarplan i Alperna och mördade alla som var ombord.

Den tyska tidningen Bild har publicerat Germanwings-piloten Andreas Lubitz sista mejl. Mejlet skickades bara två veckor innan han kraschade ett passagerarflygplan i de franska Alperna och mördade alla 149 personer som befann sig ombord.

Den 24 mars 2015 var flight 9525 nästan fullbokat när det lyfte från Barcelona mot Düsseldorf. Men när piloten Patrick Sondheimer lämnade cockpiten för ett toalettbesök låste andrepiloten dörrarna och bara minuter senare kraschade han planet in i bergsväggen.

Höll på att mista synen

Andreas Lubitz, som led av depression hade kontakt med flera läkare och han erkänner i sitt sista mejl att han var oroad över att han höll på att mista sin syn.

I mejlet till en av läkarna, som publicerades i tidningen Bild, skriver han: "Jag är rädd för att bli blind och jag kan inte få denna möjlighet ur mitt huvud."

Han skriver även vidare: "Om det inte var för ögonen, skulle allting vara bra."

Mejlat avslöjar även att han tog den högsta dosen av en antidepressiv medicin och att han ansåg att den ökade medicineringen fick honom att känna sig rastlös samt att han fick panik angående sin syn, skriver brittiska Mirror.

Efter kraschen uppdagades det även att andrepiloten Andreas Lubitz redan tidigare hade försökt ta sitt liv samt att han vårdades för självmordstankar.

Den slutliga rapporten angående flygkraschen kommer att publiceras den 13 mars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


jess

sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag