Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dödspiloten Andreas Lubitz sista mejl

Andreas Lubitz led av depression och hade kontakt med flera läkare. Foto: Getty Images

149 personer befann sig ombord på Germanwings-planet.

Foto: Picturematt/Rex

Räddningsarbetare går igenom vrakdelarna från det krachade planet.

Foto: Bulls

Germanwings-piloten Andreas Lubitz sista mejl har publicerats av tyska tidningen Bild.

Mejlet avslöjar den deprimerade andrepilotens rädsla för att mista sin syn.

Bara två veckor efter att mejlet skickades till läkaren kraschade Andreas Lubitz ett passagerarplan i Alperna och mördade alla som var ombord.

Den tyska tidningen Bild har publicerat Germanwings-piloten Andreas Lubitz sista mejl. Mejlet skickades bara två veckor innan han kraschade ett passagerarflygplan i de franska Alperna och mördade alla 149 personer som befann sig ombord.

Den 24 mars 2015 var flight 9525 nästan fullbokat när det lyfte från Barcelona mot Düsseldorf. Men när piloten Patrick Sondheimer lämnade cockpiten för ett toalettbesök låste andrepiloten dörrarna och bara minuter senare kraschade han planet in i bergsväggen.

Höll på att mista synen

Andreas Lubitz, som led av depression hade kontakt med flera läkare och han erkänner i sitt sista mejl att han var oroad över att han höll på att mista sin syn.

I mejlet till en av läkarna, som publicerades i tidningen Bild, skriver han: "Jag är rädd för att bli blind och jag kan inte få denna möjlighet ur mitt huvud."

Han skriver även vidare: "Om det inte var för ögonen, skulle allting vara bra."

Mejlat avslöjar även att han tog den högsta dosen av en antidepressiv medicin och att han ansåg att den ökade medicineringen fick honom att känna sig rastlös samt att han fick panik angående sin syn, skriver brittiska Mirror.

Efter kraschen uppdagades det även att andrepiloten Andreas Lubitz redan tidigare hade försökt ta sitt liv samt att han vårdades för självmordstankar.

Den slutliga rapporten angående flygkraschen kommer att publiceras den 13 mars.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!