Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dödsolycka på gokart-bana - man flög 11 meter

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Den 32-årige mannen försökte köra om sin vän på insidan på gokartbanan.

Då gick något snett.

Gokarten flög i luften och mannen landade elva meter bort -på huvudet.

Det var vid lunchtid på lördagen och de båda männen - en 32 årig man och hans sju år älde vän - var ute på gokartbanan i Ursviken utanför Skellefteå för att träna. När 32-åringen försökte köra om sin vän på insidan i en kurva gick något fel. - På något sätt körde han in i vännens högra bakhjul, säger Lena Mandergren-Karlström, inre befäl vid Skellefteåpolisen till Expressen.se. Gokarten flög upp i luften, över vännens huvud och 32-åringen slungades handlöst elva meter bort. Enligt polisrapporten landade han på huvudet. - Mannen var vid medvetande efter fallet och försökte resa sig upp, men blev tillsagd att ligga still, säger polisen.

Hade hjälm

 Trots att räddningspersonal snabbt var på plats gick mannens liv inte att rädda. - Han hade hjälm på sig, men tyvärr landade han så illa att den inte blev till någon hjälp, säger Lena Mandergren-Karlström. Gokarten är tagen i beslag och ska undersökas av polisens tekniker. Polisen ska även förhöra banpersonalen under dagen, men väntar några timmar med att höra den 39-årige vännen. - Han är väldigt chockad, säger Lena Mandergren-Karlström. Gokartbanan Fastec ring, som ligger i Ursviken utanför Skellefteå har enligt polisen aldrig tidigare drabbats av någon liknade olycka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.