Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dödskraschen i Sörfors: Bilen körde i 120 kilometer

Fyra tonårspojkar omkom i olyckan utanför Sundsvall. Hör polisen Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef berätta om olyckan.
Blåljuspersonal på olyckplatsen efter dödskraschen under natten till söndagen.Foto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Fyra 16-åriga killar dog och två tonårstjejer fick svåra skador under bilkraschen i Sörfors. 

Polisens undersökning av bilens styrsystem visar att bilen färdades i cirka 120 kilometer i timmen när airbagen utlöstes. 

Under natten till söndagen ägde tragedin i Sörfors rum. Fyra 16-åriga killar miste livet när bilen körde av vägen och två tjejer, 14 och 19 år, fick svåra och livshotande skador. 

Sedan dess har polisen utrett dödsolyckan genom att filma platsen med drönare och säkra spår. 

Under onsdagen meddelar polisen att de genomfört en teknisk undersökning av olycksbilen och undersökt dess styrsystem. 

Fler resultat nästa vecka

Undersökningen visar att bilen färdades i cirka 120 kilometer i timmen när den kraschade och airbagen utlöstes. 

– Resultat från andra tekniska undersökningar samt utlåtanden från rättsmedicinska undersökningar kommer tidigast under nästa vecka, säger lokalpolisområdeschef Josef Wiklund i ett uttalande

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.