Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dödskraschade rakt in i buss – med sina barn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Finland skakas av misstankar om att en mamma i 30-årsåldern tog sitt och sina tre barns liv genom att köra på en vansinnesfärd in i en mötande buss i norra Savolax i söndags kväll.

Enligt Hufvudstadsbladet kan olyckan, som nu är under utredning, ha föregåtts av ett gräl mellan den nu avlidna kvinnan och hennes sambo, som satt i bussen i vilken bilen körde in.

Den ofattbara tragedin utspelade sig i söndags kväll i norra Savolax i Finland.

Enligt Hufvudstadsbladet ska mamman, som är i 30-årsåldern, och hennes sambo ha hamnat i ett häftigt gräl när mannen åkte i väg på jobbresa mot finska Kuopio.

Efter att mannen lämnat hemmet tog kvinnan bilen och följde efter med parets tre barn, ett, två och sex år gamla, som passagerare.

Under färden ska kvinnan vid ett tillfälle ha fått stopp på bussen som sambon åkte med, och gått ombord.

– Chauffören har släppt in henne och hon har då sökt upp sin man som fanns i bussen. De har grälat häftigt och situationen har urartat så att chauffören bett henne avlägsna sig ur bussen, säger utredningsledaren Heikki Mansikka-aho vid Östra Finlands polis till Hbl.

Tvärvände och styrde rakt mot bussen

Vad som därefter hänt är oklart, men misstankar finns om att kvinnan kört före bussen som fortsatte på väg mot Kuopio och därefter tvärvänt och kört rakt in i fronten på den mötande bussen.

De tre barnen och kvinnan omkom omedelbart.

Passagerarna på bussen klarade sig med lättare blessyrer.

Polisen vet ännu inte vad som föranledde den tragiska händelsen, men mamman ska ha lämnat en handskriven lapp efter sig i bilen där hon nämner parets relation.

Sambon befinner sig enligt Hbl i svår chock och har inte kunnat höras.

Enligt Hbl försöker polisen nu kartlägga parets relation för att bringa klarhet i tragedin.

Flera sociala stödinrättningar, bland annat kyrkan har hållit öppet för att ge stöd och krishjälp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.