När Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg beslutade att granska de högerextrema hatsajterna - flera uttalat nazistiska, men också den SD-anknutna sajten Avpixlat - började hoten komma.
I mejl, brev och nattliga sms fick hon grova sexuella meddelanden och dödshot.
I går valde Linderborg att berätta om förföljelsen i en personlig text på de egna kultursidorna.
Ångrar du granskningen?
- Aldrig, verkligen inte. Det har varit tungt och jobbigt att det har drabbat min familj. Men vi har pratat om det och är överens om att det är viktigt att kunna skriva om sådana här saker.
- Min son säger att han är stolt över mig. Då känns det som att det verkligen är värt det.
Hot mot demokratin
På den svenska sektionen av Reportrar utan gränser talar man om hot mot journalister som ett hot mot demokratin.
- Vi får ett tyst samhälle, säger kanslichefen Urban Löfqvist, som hyllar Åsa Linderborg för modet att berätta öppet om sin situation.
- Vår organisation bygger på att de här hoten inte ska ske i det tysta. Fram med trollen i solljuset så kanske de spricker, säger han.
Som kvinnlig journalist är Åsa Linderborg extra utsatt för den mörka undervegetationen i samhället, tror Stina Dabrowski, ordförande i Publicistklubben och själv mångårig journalist.
- Många kvinnliga journalister är tyvärr vana vid att få sådana här fasansfulla sms, mejl och påhopp. Men det här var värre än allt jag någonsin tidigare har stött på. Man blir mörkrädd, säger hon.
Efter gårdagens artikel har Åsa Linderborg fått ett enormt stöd, berättar hon.
- Jag kan konstatera att vi antirasister är betydligt fler än rasisterna. Jag har aldrig fått så mycket stöd för någonting som jag har skrivit.