Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dödlig attack mot sjukhus i ukrainska Dnipro

Oron inom Kreml efter attackerna i Belgorod
Enligt Zelenskyj har minst en person dött i attacken mot sjukhuskliniken.
Foto: DNIPROPETROVSK REGIONAL STATE ADMINISTRATION H / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ett dödligt ryskt anfall har riktats mot ett sjukhus i den ukrainska staden Dnipro.

Minst en person ska ha dött.

Sjukhuset ska ha träffats av ryska robotar, enligt uppgifter som Serhij Lysak, guvernör i länet Dnipropetrovsk, publicerar på Telegram och som återges av internationella medier.

Minst en person har avlidit, uppger BBC. Femton personer är skadade, enligt nyhetsbyrån AFP.

– En robotattack mot en klinik i staden Dnipro. För närvarande, en person har dödats och 15 har skadats, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i ett uttalande på sociala medier.

Attacker mot Kiev 

Flyglarmet ljöd ännu en gång i Kiev under natten mot fredag. Ryssland attackerade den ukrainska huvudstaden med robotar avfyrade från strategiska bombplan, enligt den ukrainska militären.

Samtliga robotar sköts ned och inga personer ska ha skadats i angreppet, uppger Kievs militärledning på Telegram och hänvisar till preliminära uppgifter.

Kievborna uppmanades att söka skydd vid 02-tiden. Två och en halv timme senare blåstes faran över.

Det ryska luftangreppet var det 13:e i ordningen sedan början av maj, skriver Serhij Popko, militärförvaltningens ledare i Kiev, i ett uttalande.

Risk för översvämning

Ukrainsk militär meddelade också att det under torsdagen utförts 55 ryska attacker. Däribland orsakade en luftvärnsrobot av typen S-300 skada på en dammanläggning i Karlivka-området i regionen Donetsk. Därmed finns det hög risk för att närliggande samhällen drabbas av översvämningar.

I Rysslands södra gränsområden har trakterna kring Belgorod utsatts för dussintals ukrainska attacker under det senaste dygnet. Det uppger Belgorods guvernör Vjatjeslav Gladkov.

Fem distrikt utsattes för upprepade drönarattacker och artilleribeskjutning, och staden Kozinka träffades mer än 130 gånger, uppger guvernören enligt AFP.

SE OCKSÅ: Oväntade attacken mot rysk militärbas

Drönarattack mot rysk militärbas • 70 år gamla vapen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.