Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dödade åttaårige autistiska sonen – riskerar dödsstraff

Gloria Williams, 36, åtalas för att ha åsamkat ett barn allvarliga kroppsliga skador samt brott mot griftefriden.
Foto: Harris County Sheriff/TT
Brian Coulter, 32, åtalas för att ha slagit och sparkat åttaårige Kendrick Lee till döds.
Foto: Harris County Sheriff/TT
Gloria Williams åtalas efter hennes åttaårige sons död. Polis fann sonens skelett i en lägenhet i Houston med hennes tre levande söner.
Foto: Melissa Phillip/TT

Efter att ha blivit slagen och sparkad till döds lämnades åttaårige Kendrick Lee att ruttna under en filt – i ett rum med sina tre bröder.

Mamman Gloria Williams och partnern Brian Coulter åtalas för mordet på hennes autistiske son i Houston, Texas, USA.

Nu riskerar Brian Coulter dödsstraff för mordet, rapporterar Daily Mail.

Gloria Williams, 36, och Brian Coulter, 32, från Houston i Texas åtalas för mordet på Gloria Williams åtta år gamla son Kendrick Lee.

Kendricks tre bröder lämnades ensamma, inlåsta i ett rum tillsammans med hans kvarlevor.

Brian Coulter åtalas för ”grovt mord” efter att i november 2020 ha slagit och sparkat den autistiske åttaåringen till döds, skriver Daily Mail.

Mamman Gloria Williams, Coulters partner, åtalas för att ha åsamkat ett barn allvarliga kroppsliga skador och brott mot griftefriden.

I nästan ett år lämnades kroppen för att ruttna.

Polis fann barnets kvarlevor i en lägenhet i Houston, tillsammans med Gloria Williams tre levande söner på 7, 10 och 15 år – efter att tonårssonen underättat polisen om situationen.

Syskonen såg sin bror dödas

Paret bodde en kvart bort i en separat, fullt möblerad lägenhet till skillnad från rummet barnen och liket vistades i som kryllade med kackerlackor.

Enligt barnen ska de ha blivit inlåsta i sovrummet med sin brors ruttnande kropp när paret fortfarande bodde i lägenheten.

De ska ha funnits undernärda – tvingade att under flera månader överleva på snacks från deras mor och mat från oroliga grannar.

I ett förhör förra året ska det ha framkommit att de tre övriga sönerna vittnat sin bror bli slagen till döds.

Enligt barnen ska Brian Coulter slagit Kendrick Lee med slutna nävar, och sparkat honom i bland annat ansiktet, ryggen och skrevet.

När Gloria Williams klev in i rummet för att se till sin son började hon gråta och slåss med Coulter.

Riskerar dödsstraff

Paret lade en filt över döda sonen. De flyttade sedan ut ur lägenheten, och lämnade barnen med deras brors lik, utan vuxen tillsyn.

När mamma kom förbi lägenheten vid ett senare datum och lyfte filten från sonen fann hon att hans ”kropp, fötter och tänder hade blivit ett skelett”. 

Hans hår var borta, och liket ska ha varit täckt med kackerlackor, vittnar den 10-åriga sonen.

Sonen vittnar även om att den 32-årige mannen slagit även honom i ansiktet, magen, rumpan och benen – och dessutom brutit hans käke.

Vid sjukhuset dagen efter att polisen ingripit berättade pojken att hans mamma varit medveten om skadan på käken men inte sökt medicinsk vård för honom.

Om Brian Coulter döms för mordet på Kendrick Lee som var under tio år kan han komma att spendera livstid i fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning.

Domaren kan även komma att döma mannen till dödsstraff, efter att ha sett över bevisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.