Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dödade 38 kattungar - döms för djurplågeri

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I den här frysen förvarades de döda kattungarna.
Foto: POLISEN

Kvinnan dödade 38 kattungar genom att stoppa in dem i frysen.

Nu döms hon i Kalmar tingsrätt för djurplågeri, skriver tidningen Barometern.

Kvinnans katt fick mellan tre och fem kullar sedan 2008.

- Jag tycker väldigt mycket om djur men klarade inte av att ta hand om dem på något annat sätt, uppgav kvinnan enligt Barometern.

I omgångar avlivade hon därför kattungarna genom att stoppa in dem i plastpåsar i frysen. För att slippa höra deras dödsskrik, låste hon in sig i sovrummet eller gick ut i skogen. Hon ska också ha bedövat sina känslor med alkohol, berättar Barometern.

Polisen gjorde en husrannsakan hos kvinnan och fann då 38 döda kattungar i olika påsar i frysen.

Åklagaren yrkade på ett fängelsestraff under en kort period, eftersom kvinnan vid upprepade tillfällen har använt samma avlivningsmetod. Försvaret menade däremot att man måste ta hänsyn till kvinnans levnadsförhållanden.

Tingsrätten dömde kvinnan för djurplågeri, men menar att hon inte hade ett direkt uppsåt att låta djuren lida. Därför dömdes hon till villkorlig dom och 30 dagsböter á 200 kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.