Döda kvinnan identifierad - mordutredning inledd

När de kommunalanställda kom sin arbetsplats vid raststugan vid Vilsta friluftsområde gjorde de den hemska upptäckten – i snön intill deras värmestuga låg en livlös kvinna framstupa i snön. Polisen utreder nu om det rör sig om mord. Foto: Per Karlsson
ESKILSTUNA. Bara några meter från skidspåret hittades en ung kvinna, 32 år gammal - död.
Hon var fullt påklädd.
- Vi har inlett en mordutredning, säger Dick Johnson, vid länskriminalpolisen i Eskilstuna.
Mitt i det populära friluftsområdet Vilsta i Eskilstuna, bara några meter från skidspåret, hittades den 32-åriga kvinnan död.
I natt var dödsfallet fortfarande ett mysterium.
- Vi har inlett en mordutredning, men vet inte vad som hänt, säger Dick Johnson, vid länskriminalpolisen i Eskilstuna.
Klockan tio i går morse kom de kommunanställda till sin arbetsplats i friluftsområdet.

Låg framstupa i snön

Raststugan ligger nära skidspåret där många människor rör sig. Foto: Lasse SandströmDär gjorde de upptäckten - i snön intill deras värmestuga låg en livlös kvinna.
Enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren var kvinnan fullt påklädd och låg framstupa i snön.
Arbetarna kallade på ambulans som konstaterade att kvinnan var död.
- Vissa omständigheter gör att vi inte kan utesluta brott. Vi har inga jättetydliga grejer utan undersöker brett, säger Dick Johnson, presstalesman på länskriminalen.

Identifierad

Området runt värmestugan spärrades av. Och polisen inledde en förundersökning om mord. I nästan sex timmar arbetade polisens kriminaltekniker på platsen. Under fredagsförmiddagen kunde polisen meddela att man identifierat kvinnan och att anhöriga underrättats. På fredagseftermiddagen kom en första rättsmedicinsk undersökning. Dödsorsaken var då fortfarande okänd.
- Obduktionen har hittills inte gett något besked om hur kvinnan avlidit. Undersökningen är dock inte klar förrän i nästa vecka, säger Dick Johnson, informatör vid Eskilstunapolisen.
Det preliminära resultatet från obduktionen gör att utredarna trappar ned intensiteten i utredningen.
- Vi kan fortfarande inte utesluta brott men vi har inget nu som bekräftar att kvinnan blivit mördad, tillägger Johnson.

Raststuga i skogen

Huset som kvinnan hittades intill ägs av kommunen.
- Det är en sorts raststuga för arbetslag som arbetar i skogen med att rensa och städa. Det är absolut ingen allmän plats, säger Anette Pallhed Nord, vid kommunen i Eskilstuna.
Området är välbesökt både av boende och friluftsmänniskor:
- Jag sprang förbi här i går kväll (läs onsdag reds anm.) och då var det inget konstigt, säger en tjej som joggar förbi på spåret.

"Det är läskigt"

- Det är läskigt. Det är mycket folk som bor här och många som rör sig uppe vid spåren på dagarna, men det är släckt där uppe på nätterna, säger en boende i området.
Polisen efterlyser iakttagelser i och runt Vilstaområdet de senaste dygnen.
- Det har kommit in tips, men vad de kan ge vet jag inte, säger Dick Johnson.
Polisen hoppas få ett preliminärt besked om dödsorsaken senare på fredagen.
Utredarna har börjat kartlägga kvinnans bekantskapskrets och höra hennes anhöriga för att försöka hitta en förklaring till hennes död.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!