Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Döda hundar hittades i frys

En person misstänks för djurplågeri sedan polisen på en gård i Västerbottens inland hittat flera döda hundar i en frys. I ett hägn hittades också sju hundar som var i mycket dåligt skick.

– En del var redan döda när vi kom till platsen, sedan var det flera hundar som var kraftigt undernärda, säger polisens förundersökningsledare Rickard Sundberg till Västerbottens-Kuriren.

Det var länsstyrelsen som larmade polisen sedan man efter ett tips gjort en inspektion på gården i förra veckan. En av de undernärda hundarna var i så dåligt skick att den måste avlivas av veterinär. De övriga har omhändertagits tills vidare.

– Ägaren ska ges möjlighet att yttra sig, det är en process i sig. Nu har hundarna placerats ut i olika stall som vi har avtal med, säger länsveterinär Annelie Grip Hansson till SVT Västerbotten. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.