Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Död person hittades
i en bil på sjöbotten

Övningsdykare hittade i dag en bil på sjöbotten vid en kaj i Västerås.

Övningsdykare hittade på tisdagen en bil på sjöbotten vid en kaj i Västerås.

I bilen fanns en död person.

– De skickade ned en dykare och påträffade en person, säger Victoria Holmgren, pressekreterare för polisen i Västmanland.

Bilen uppges tillhöra en man som varit anmäld försvunnen sedan 2012.

Det var dykare från räddningstjänsten som hittade bilen på botten när de hade en dykövning vid Elbakajen i Västerås på tisdagseftermiddagen. Inuti hittades en död människa.

– I samband med det hittade de den här bilen. De skickade ner en dykare och påträffade en person, säger Victoria Holmgren, pressekreterare för polisen i Västmanland.

Bilen bärgades med hjälp av räddningsdykare och bärgningsfordon vid 16.30-tiden, men det är oklart hur länge den har legat i vattnet.

Enligt uppgifter till Expressen hör registreringsnumret till en bil vars ägare är en äldre män som varit anmäld som försvunnen sedan 2012.

Oidentifierad

Bilen har haft registreringsskyltarna kvar och polisen följer nu upp det spåret i hopp om att kunna identifiera den döda personen.

– Nu är den bärgad och det jag kan säga är att vi har en aning om vem det skulle kunna vara. Arbetet påbörjas nu för att fastställa identiteten på den här personen och genomföra en teknisk undersökning, säger Victoria Holmgren.

Misstänker ni brott?

– Det finns ingen rubricering på det här än, bilen har ganska nyligen tagit upp ur vattnet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!