Död person hittad i vatten: ”Vi vet inte vem det är”

Publicerad

En död person har hittats i Umeälven.

Personen har inte identifierats och polisen håller på att utreda vad som har hänt.

– Vi vet inte vem det är, säger Liv Fahlén vid polisen.

Personen hittades i Umeälven, i höjd med Öbacka, på onsdagskvällen. Räddningstjänst och polis larmades direkt till platsen där det konstaterades att personen var död, uppger polisen.

”Just nu pågår utredningsarbete. Identiteten ej fastställd. Inga fler uppgifter kan lämnas i nuläget”, skriver Liv Fahlén vid polisen via polisens hemsida.

Kroppen är förd till Norrlands universitetssjukhus.

– Larmet kom in till oss vid 20.39. Då var det att det var en person i älven. Det kom in via SOS, säger Liv Fahlén.

– Personen var avliden när vi kom fram, säger hon vidare.

”Vi vet ingenting i nuläget”

Polisen vet inte vem personen är och kan inte gå ut med varken kön eller ålder.

– Vi vet ingenting i nuläget. Vi vet inte vem det är. Kön är inget vi kommer gå ut med nu. Inte ålder heller. Vi har ganska lite uppgifter, säger Liv Fahlén.

Polisen kan inte heller uttala sig om hur länge kroppen verkar ha legat i vattnet.

– Vi håller på att utreda allt det här nu, säger Liv Fahlén.

Dödsorsaken undersöks

Polisen rubricerar sin insats som att de varit ute på en räddningsinsats. Någon brottsmisstanke finns inte.

På torsdagen var personen ännu inte identifierad. Polisen skriver via sin hemsida:

”Nu pågår rättsmedicinsk undersökning för att fastställa identifiering av kroppen samt dödsorsak.”

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag