Död person har hittats i en utbränd bil

Publicerad

En kropp har hittats i en utbränd bil nära Ödeshög.

Den döda har inte gått att identifiera.

– Det finns misstankar om vem som kan ha suttit i bilen, men kroppen är för svårt bränd, säger Fredrik Kliman, presstalesperson för polisregion Öst.

Vid klockan 10:11 larmade SOS polisen i Ödeshög. En person hade träffat på en brinnande bil på en mindre landsväg strax söder om orten.

Polis och räddningstjänst åkte till platsen och bilbranden släcktes. Men i samband med undersökningen av den utbrända bilen hittade kriminaltekniker kvarlevorna av en person.

Bilen har gått att identifiera, men inte personen som satt i den. Enligt polisen har brandförloppet varit våldsamt och kroppen är svårt bränd.

– Det går inte att avgöra vem det är som sitter i bilen. Det är en kraftig bilbrand, säger Fredrik Kliman, presstalesperson för polisen i region Öst.

Bilen är hemmahörande i ett annat län, enligt polisen. Kroppen har transporterats till Linköping för en rättsmedicinsk undersökning. När identifieringen är färdig kommer anhöriga att underrättas.

Polisen: "Svårt bränd"

– Det finns misstankar om att vem som kan ha suttit i bilen, men kroppen är för svårt bränd, svarar Fredrik Kliman på frågan om de kunnat avgöra personens kön eller ungefärliga ålder.

Polisen har inte inlett någon förundersökning gällande brott.

– Det är helt enkelt så att det inte finns något i nuläget som pekar på att det skulle ha inträffat något brottsligt. Men det innebär inte att vi slarvar med utredningen utan alla åtgärder ska vidtas, säger Fredrik Kliman.

Kriminaltekniker ska även undersöka bilen för att utreda brandorsaken.

– Det finns en del vittnesiakttagelser från platsen så vi har hört ett antal personer och de uppgifterna gör at vi i nuläget inte misstänker brott, säger Fredrik Kliman.

Det finns i nuläget inte uppgifter om någon försvunnen person kan kopplas till bilen, uppger Fredrik Kliman.

– Vad jag vet finns ingen anmäld försvunnen i det här ärendet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag