Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Död person har hittats i en utbränd bil

En kropp har hittats i en utbränd bil nära Ödeshög.

Den döda har inte gått att identifiera.

– Det finns misstankar om vem som kan ha suttit i bilen, men kroppen är för svårt bränd, säger Fredrik Kliman, presstalesperson för polisregion Öst.

Vid klockan 10:11 larmade SOS polisen i Ödeshög. En person hade träffat på en brinnande bil på en mindre landsväg strax söder om orten.

Polis och räddningstjänst åkte till platsen och bilbranden släcktes. Men i samband med undersökningen av den utbrända bilen hittade kriminaltekniker kvarlevorna av en person.

Bilen har gått att identifiera, men inte personen som satt i den. Enligt polisen har brandförloppet varit våldsamt och kroppen är svårt bränd.

– Det går inte att avgöra vem det är som sitter i bilen. Det är en kraftig bilbrand, säger Fredrik Kliman, presstalesperson för polisen i region Öst.

Bilen är hemmahörande i ett annat län, enligt polisen. Kroppen har transporterats till Linköping för en rättsmedicinsk undersökning. När identifieringen är färdig kommer anhöriga att underrättas.

Polisen: "Svårt bränd"

– Det finns misstankar om att vem som kan ha suttit i bilen, men kroppen är för svårt bränd, svarar Fredrik Kliman på frågan om de kunnat avgöra personens kön eller ungefärliga ålder.

Polisen har inte inlett någon förundersökning gällande brott.

– Det är helt enkelt så att det inte finns något i nuläget som pekar på att det skulle ha inträffat något brottsligt. Men det innebär inte att vi slarvar med utredningen utan alla åtgärder ska vidtas, säger Fredrik Kliman.

Kriminaltekniker ska även undersöka bilen för att utreda brandorsaken.

– Det finns en del vittnesiakttagelser från platsen så vi har hört ett antal personer och de uppgifterna gör at vi i nuläget inte misstänker brott, säger Fredrik Kliman.

Det finns i nuläget inte uppgifter om någon försvunnen person kan kopplas till bilen, uppger Fredrik Kliman.

– Vad jag vet finns ingen anmäld försvunnen i det här ärendet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!